Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Problém s přítelem, píše slečnám

Od: jana09 odpovědí: 18 změna:

Ahoj všichni,

Asi bych trošku potřebovala slyšet názor lidí, co nejsou v mém okruhu nebo nejsou moji přátelé či známí.. Mám přítele, 4 roky, žijeme spolu, je nám krásně, máme se moc rádi, problém je ten, že můj přítel prostě píše kdejaké "slečně". Jsou to většinou holky, které zná z dřívějška, mě je ovšem nikdy nepřestavil a to proto, že prý mě nechce zatěžovat, aby si nemyslela, že jde o něco víc. Dokáže s nimi propsat celé dny, nelezu mu do mobilu, ale máme jaksi společný účet u operátora vedený na mě, takže vše vidím a i když se zeptám, tak mi to nezapře, já začnu šílet, žárlit, nadávat, protože mi ty tajnosti prostě vadí. Nevím, jestli je v našem věku (je nám 25 let) normální, že i když máte doma přítele, vypisujete někomu pomalu cizímu. Řekl mi, že je to pouze přátelské a o nic nejde, ale nedávno jsem bohužel měla tu možnost jednu dotyčnou potkat a moc přívětivě se na mě netvářila, nebylo to nic příjemného, hrozně moc mi to vadí. V ničem jiném problémy nemáme, jsme spokojení a věřím, že by nepodváděl, to by se mnou nemusel přece žít, ale prostě má takové kamarádky, které já neznám a on si s nimi píše. Nevím, jestli se chovat normálně nebo žárlím oprávněné, neznám je a opravdu mi to ubližuje. Přitom přátel, s kterými se stýká, má dost, má spoustu koníčků atd. Nechápu to, já to sama nedělám, abych si s někým denně vyměnila 50 sms a byl to nějaký cizí muž. Co si o tom myslíte? Nejsem nějaký puberťák, nechci reagovat přehnaně, ale je to věc, na kterou začínám myslet denně a bojím se, že ho začnu kontrolovat a bude to spět ke konci všeho... Díky moc za každou reakci...

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Zdravím, podle mého názoru to normální není. Něco si tím kompenzuje. Třeba si není jistý Vámi a nějak potřebuje mít někoho v záloze... To je jen nápad, neznám ho ani Vás.

Pokuste si s ním vážně promluvit a říct mu, že Vám to vadí, a to dost,a že ho žádáte, aby s tím něco udělal. Že by jemu určitě bylo také nepříjemné, kdybyste si psala denně s několika muži, které by on neznal, a jen byste říkala, že jsou to kámoši...

kopretina25*
hodnocení

1x

Ahoj Jano,

vidím to úplně stejně jako rádce Mirex. Žijete v jiném světě než váš přítel. A být tzv. ukázkový pár na venek a uvnitř prožíváte takovou bolest. Nevím, ale buď vámi dokončím školu, najdu si zajímavé zaměstnání a ukončím vztah s "ukázkovým partnerem"! Najdu si jiného třeba nee ukázkového, ale obyčejného s různými chybami ( protože chyby máme všichni - nikdo není dokonalý), který mi nebude za zády SMSkovat s armádou jiných holek. Hodně štěstí, Kopretina

vlasatec*
hodnocení

0x
50 za den je opravdu hodně, řekni mu, že tě to trápí a pokud tě má aspoň trochu rád a záleží mu na tobě tak s tím něco udělá. Každopádně to určitě divný je a taky bych puknul žárlivostí, ikdyz já žárlim i na kamarádky :)

martinaa*
hodnocení

0x

Pokud by šlo o jednu, dvě dobré kamarádky, no budiž. Ale stále psát různým slečnám, to ve šťastném fungujícím vztahu opravdu není zcela normální.

Nereagujte přehnaně, nešilte, nenadávejte. V klidu s přítelem sedněte a řekněte mu, že Vám to hodně vadí a že byste byla ráda, kdyby s tím přestal. Že pak máte problém mu důvěřovat, protože zadaný muž nevypisuje desítky sms kamarádkám. Že Vám to ubližuje.

Uvidíte, co řekne a jak se zachová. Skutečný partner se aspoň snaží odbourat věci, které jsou pro jeho polovičku ubližující a vadí jí (samozřejmě pokud jde o takovéto, ne zcela normální věci). Pokud Vám řekne něco ve stylu "do toho ti nic není, je to moje věc, můžu si psát, komu chci" - tak to opravdu není ten správný partner do života.

anonym*
hodnocení

0x

Asi kazdymu klukovi lichoti, kdyz muze mit "vic holek" a treba jen rad flirtuje a s vami mu to flirtovani proste moc nejde. Jsem uplne to same, svoji zenu mam rad, ale proste kdyz to jde, tak si se sympatickou holkou zaflirtuju, bavi me to. Vime ze se zenou budem spolu, ona me zna a tak ji to nevadi. Dulezite je, ze ja z ni nedelam pred nekym "blbce" a ze se ona se pritom nemusi citit trapne.

Parkrat se ona o tom bavila s kamaradka, jestli ji to nevadi, protoze to ony nemohli pochopit, ze mi to toleruje. Je to take hodne o sebevedomi, vime, ze k sobe proste patrime a tak si nekdo s nekym zaflirtuje mozna vic, ale nikdo od nikoho neodejde, budem spolu a mit se fajn :)

jana09
hodnocení

Jenže problém je, že já už na to přišla tak 5x, prostě ve výpise vidím číslo, které se opakuje denně a tolikrát, že mě z toho vstávají vlasy na hlavě.. Bylo kvůli tomu už x hádek a k ničemu, teď zase zjistím tohle, že snad týden si s jednou slečnou psal denně tak 50 sms, od rána do večera, mě to teda normální nepřijde. Přitom mezi námi vše funguje, máme krásnej vztah, úžasnej sex (promiňte, že to takhle píšu), ale tohle je na mě prostě moc a mám takové úmysly, že od všeho uteču, prostě mě to trápí tak neskutečně, že to zabíjí vše hezké a nejsem si jistá, jestli toto překonám a budu v pohodě, když uvidím, že šahá po mobilu.. Nechápu, flirt není samozřejmě zakázán, já ho navíc nikdy v ničem neomezovala, oba si věřím, ale tohle je už moc.. Normální to není a zdravý mi to taky nepřijde.. Ztrácím nějak víru ve všechno

anonym*

Vidim v tom trochu sam sebe, jen s tim rozdilem, ze moje partnerka o vsem vi klidne ji ty SMSky nebo emaily prectu, nekdy na ne odpovidala i za me :) . V tomhle si myslim, dela vas pritel chybu, protoze v tom u vas zivi nejakou nejistotu/tajnosti, coz je spatne. Tohle je potreba mu rict, ze se pak citite nejiste, protoze o tom nevite to, co by jste chtela. Bud neco zmeni nebo ne. Pokud ne, je to mysli jeho chyba a jakakoliv vase reakce bude ok.

I kdyz jsem odpurcem jakychkoliv intrik, tak pokud neni jina moznost tak ho znejistete take, at vi jake to je :) Z hecu, ale ve vsi vaznosti bombardujte at nejake nebo nejakou privede na grupac, ze na to mate posledni dobou myslenky/chut a ze on urco o nejakych vi. Nebo nejak nadhodne ze se vam v noci zdalo, ze je s nejakou jinou a ze se na to vy divate a ze to bylo vzrusujici, jestli neco takoveho neplanuje. Proste ho v tom podporovat tak, az to i na nej bude hodne a mozna ho to prestane bavit. Tak poznate jestli jen tak nejak "keca" nebo to mysli s nejakou vazne.

luda*

Zdravím,

možná to vyzní hnusně, ale přítele se zeptejte, zda chodí s Vámi nebo s mobilem? (takovýho nechceš, když se radši věnuje psaní SMS).

Je to nezdvořilé a pokud takto někdo jedná v mé společnosti, tak ho 1-2x upozorním a pak případně odcházím. Pokud je přeci se mnou někde, tak nemá mít potřebu psát v mé společnosti SMS někomu jinému.

anonym*

"Pokud je přeci se mnou někde, tak nemá mít potřebu psát v mé společnosti SMS někomu jinému."
Nezname se, nemohu soudit, mozna jsem to pochopil spatne, ale dovolim si na tuhle vetu napsat nazor :) Tohle mi pripada jako ve vztahu po 4 letech rict, ja jsem "King" ta jedina pro tebe, nikdo neni vic, tak co mas co psat nekomu jinemu. Takze mi tenhle pristup prijde jako dost "ultimativni" a restriktivni. Jsou spolu 4 roky, vi o sobe spoustu veci, tech dobrych i spatnych a z toho duvodu si myslim, ze nemuze kazdy toho druheho povazovat za takovou "hvezdu", aby si tohle mohl dovolit rict na 100% vazne.
luda*

Možná jsem to špatně popsal.. Samozřejmě, že může někomu napsat, ale přeci by to nemělo být po celou dobu (50 sms například), co jsou ten den spolu třeba. To se přeci pak ten druhý člověk věnuje více telefonu.

Snad jsem ten Vás výklad pochopil dobře a tohleto to snad osvětlilo

anonym*

Jj, souhlas. Muzes si delat s kym chces co chces, ale me by to nemelo stvat, ponizovat nebo by nas to spolu dohromady nemelo omezovat. Pak si myslim, ze je to ok.

mirex*
hodnocení

0x

Je to určitý druh "duševní masturbace" nebo ukájení, chcete-li. Ta komunikace vašeho přítele velmi uspokojuje, aniž by si to možná sám plně uvědomil (nebo naopak :) ). Navíc stále hledá novou (nové) partnerky, i když vám to muže připadat jen jako nevinné, časté esemeskování. Ve vztahu s vámi nebude moc spokojen a uspokojován, proto tomu také nedávám dlouhé trvání.

Omlouvám se za upřímnost, ale tak to na mne osobně působí. Vše dobré a držím palce.

jana09
hodnocení

0x

On si s nimi nepíše v mojí přítomnosti, to vůbec ne. Já se ho na to ptala, probírali jsme to z tisíce stran, ale prostě z toho vždy vyleze to, že na tom nevidí nic špatného, sice mi řekne, že to nebude dělat, jestli mi to vadí, ale vím, že zas nějaké napíše. Nejhorší je, že my se spolu máme opravdu úžasně, každý o nás říká, že jste takový vzor, jak by vztah měl vypadat, ale tohle ovšem nikdo neví, je to jediná vada za tty 4 roky, proto se mi to nechce zahodit, ale na druhou stranu mě tak bolí na hrudi, že už to dlouho nevydržím, jsem teď pořád naměkko, což se odráží na všem. Dokončuju vejšku, chodím do práce, jsem v jednom kole a poslední dobou jsem jak tělo bez duše, ubíjí mě to. Nechápu, proč to chlap musí dělat. Vím, že z dřívějška, už ze školy má kámošku, s kterou si napíše, znám se s ní i já, naprosto proti tomu nic nemám, já jsem tolerantní, taky mám přátelé muže, se kterými, když se potkáme někde, tak si dáme panáka, pokecáme a jdu dál, ale nepíšu každému jak blázen, nic v tom nevidím a přijde mi to hrozné, není nám snad 15 let, abychom si s někým smskovali a utráceil za to peněz... Já prostě nějak nevím kudy kam :)

mirex*

...je to jediná vada za tty 4 roky, proto se mi to nechce zahodit, ale na druhou stranu mě tak bolí na hrudi, že už to dlouho nevydržím, jsem teď pořád naměkko, což se odráží na všem. Dokončuju vejšku, chodím do práce, jsem v jednom kole a poslední dobou jsem jak tělo bez duše, ubíjí mě to...

A to je právě ono. A k tomu všemu napíšte, že se spolu máte opravdu úžasně. Přece tomu sama nevěříte. On žije v jiném světě, možná paralelním, ale jiném. Spíš uvažujte o změně, nejlépe partnera. Lepší to s ním totiž nebude.

martinaa*
21.03.13 17:57

*palec*

kolo*
hodnocení

0x

Nedokážu si představit takovou frekvenci psaní a ještě Vám nebyl nevěrný?Co oči nevidí...Na Vašem místě bych utíkal pryč,než bude pozdě.Jsou jen dvě vysvětlení.Buď je to děvkař,kterého nepředěláte nebo mu nejste až tak moc dobrá

hodnocení

0x

Pokud Vám to vadí, máte tři možnosti:

a) pošlete přítele k vodě

b) přesvědčíte přítele, že takhle tedy ne a on s tím přestane

c) smíříte se s tím a přestane Vám to vadit

hodnocení

0x

Něco podobného jsem si "užila" nyní již s ex manželem, že píšu "ex" je jasné, jak to dopadlo. Ano, jedno z důvodů rozvodu bylo i jeho psaní si sms a na internetu s různými, prý kamarádkami, které znal z různých "četů". Psal si s nimi o všem možném, včetně toho, že s nimi řešil i rodinné interní záležitosti, jak jsem později zjistila, oni, aniž by nás vůbec kdy viděli osobně, rad měli bezpočet a ex hlupák je ještě na slovo poslouchal, divila jsem se, kam na ty rady chodí, jelikož pokažné mluvil úplně jinak, to podle toho která mu zrovna radila. Svůj vlastní názor asi nebyl schopen mít. Dnes s odstupem času, jsem ráda, že takovým člověkem nejsem.

Myslím, že vůbec nejsem typ ženský, co by "uvazovala chlapa doma a zakazovala kde co".Pokud někdo chce takové virtuální flirtíky a mít ve vztahu další "kamarádky" se kterými bude "kamarádit" ať si tedy kamarádí, ale k tomu nepotřebuje vás a vztah s vámi reálný.

Chápu vás, doporučuji, začněte si také dělat co chcete vy, zajděte si třeba do bazénu, sauny, na solárko, ke kadeřnici, nebo s kámoškou či kámošem na kávu a situace vám ukáže, zda má cenu s ním mít takový vztah nadále, nebo vše ukončit rozchodem.

Hezký den a hlavu vzhůru!

Pavla

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]