Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Magnetoterapie - pomáhá to od bolesti?

Od: pt® odpovědí: 9 změna:

Milí rádcové, lékař mi napsal magnetoterapii. Po rentgenu ukázal snímek výchýlení tří plotýnek a z toho je problém se sedacím nervem, který mně táhne přes kyčel, koleno až ke kotníku. Beru Myolastan 50 mg a Aulin a čípky Indometacin 100. Dnes jsem byla prvně na magnetoterapii, ležela jsem na podložce 20 minut, mám jít 7x. Je to příjemné, nebolí to, jen nevím, jak to pomůže. Sestřička mi říkala, že má jednoho pacienta, který chodí každé 3 měsíce na magnety a je bez léků. Byla bych šťasná, kdyby magnety pomohly. Máte někdo zkušenost? Ještě jsem četla informaci, že magnetoterapie pomáhá na odstranění Tinitusu /hučení v uších/, což mně také již léta trápí. Napište mi, co Vám komu pomohlo. Děkuji za rady. - pt

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidus*
hodnocení

2x

"pt" nic moc ale vždycky jsem si pěkně půl hodiny zdřímla. Držím palce, snad vám to uleví. L

iz*
hodnocení

2x

Dobrý den, Pt, já mám s magnetoterapií velmi dobré zkušenosti.

Absolvovala jsem ji již třikrát (pokaždé 10 terapií - vždy jeden den terapie, druhý vynechat), druhou s odstupem půl roku po první a třetí rok po druhé. Po třetí terapii jsem skoro 4 roky neměla téměř žádné problémy.

Ale já mám artrózu. U Vás podle mne také k určitému zlepšení dojde, ale magnety neodstraní příčinu potíží - vychýlení plotének.

doplněno 10.05.13 22:46:

Vycházela jsem ze zákona o sociálních službách, zapomněla jsem na sousedy a přátele (že sociální služby nemusí poskytovat jenom pracovníci v sociálních službách).

hodnocení

2x

To je individuální, jak komu, ale hodně lidem to pomáhá. Tedy od bolesti, ne od příčiny, ani tu artrozu to nevyléčí.

Že by to pomáhalo na tinitus, to nevím. Možné to je, někdy, ale ono na tinitus málokdy něco pomáhá. Taky záleží na příčině, a tu, po pravdě řečeno, se taky málokdy zdaří spolehlivě určit.

host*
hodnocení

0x

Magnetoterapie má prý předpokládané účinky způsobené vlivem magnetického pole přímo po celé délce nervových vláken, zatímco terapie proudy působí na nervová zakončení v kůži. Reakce organismu záleží nejen na intenzitě magnetického pole, ale i na frekvenci pulzů a délce pulzů, tyto parametry předepisuje lékař. V podstatě se jedná o zmírnění pocitů bolesti, jako doplněk léčby příčiny bolesti. Někteří pacienti si při pocitu bezbolestnosti myslí, že je příčina vyléčená a znovu postižený kloub nebo partii zatěžují a znovu si způsobují bolest. Nejlepší je pro vás rozhovor s vašim ošetřujícím lékařem, který vám srozumitelně na vaše dotazy odpoví a vysvětlí to, co je pro vás podstatné (nemusíte se zabývat Melzack-Wallovou vrátkovou teorií bolesti (Melzac Wall gate control theory), atd.).

pt®
hodnocení

Tak už mám po magnetoterapii, pokaždé jsem po těch 20 minutách šla domů, celá rozbolavěná, ale sestřička říkala, že to tak bývá a do rána byla trochu úleva. Nyní po týdnu po magnetech se mi trochu ulevilo, ale když se bolest ozve beru si léky. Na kontrolu teprve půjdu až příští měsíc. Všem děkuji za zkušenosti a za příspěvky. - pt

sebod*

pt. Dcera na ně kdysi také chodila. Vždycky po tomhle sezení se jí ulevilo, časem se bolesti znovu vrátily. Pak jsem ji kdesi koupila magnetickou podušku na doma. No a pomáhá jí to. Nevím, jestli to je ve stylu : "Věř a víra tvá Tě uzdraví". Důležitý je, že to funguje.

pt®
hodnocení

"sebod", děkuji za informaci, pohledám na internetu. - pt

uska*

pt - 7 x magnet je to nejmenší co lékař může za rehabku napsat. Ale musí takto postupovat kvůli pojišťovně. Na kontrole nejásejte ... bolesti trvají ... a napíše vám jinou rehabku. U nás je předepisují rehabky v cyklech 10 - 14 x, 7 je fakt málo.

pt®
hodnocení

"uska", děkuju za zprávu o rehabilitaci. Je pravda, že jásat ještě ani nemůžu a o ty magnety si zase řeknu, nebo o něco jiného. Jdu tam až za tři týdny na kontrolu. - pt

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]