Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pojistka - jak nahlásit

Od: ondrah* odpovědí: 15 změna:

Dobrý den, chci se zeptat jakým způsobem je nejlepší nahlásit pojistnou událost? Zaměstnavateli jsem způsobil škodu za najetí km (více než byl limit). Stálo mě to 6.400 Kč.

Je lepší zajet přímo do pojišťovny nebo vyplnit online formulář? Na firmě mi řekli, že když to dobře vypíšu, tak mi to proplatí.

Moc tomu nerozumím, proto bych raději zajel osobně do pojištovny.

Jedná se o pojistku na blbost u české pojištovny..

Děkuji

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

albatros498022*
hodnocení

0x

Nejsem si jist zda vám toto pojistka bude krýt, ale myslím si, že nikoliv. Asi bych položil dotaz a pak jednal.

ondrah*
hodnocení

Zítra si tam asi zajedu a uvidím co řeknou. Ale na firmě mi říkala, že už hodněkrát se tohle stalo a že jim to proplatili. Uvedli, že si koupili novou navigaci a špatně je vedla. Vše jim proplatili.

albatros498022*

To by mohlo asi vyjít s tou navigací. V tom případě bude pojišťovna plnit 66% škody třetina jde za vámi.

Jestli to teda dobře chápu. Firma koupila špatnou navigaci, Vy jste podle ni najezdil více kilometrů, firma to po Vás chtěla zaplatit, Vy jste to zaplatil a máte to uplatňovat na pojišťovně. Jestli to je takto, tak dobrý fór. Na pojišťovnu snad ani nechoďte a svou odpovědnost za to, že někdo neumí koupit pořádnou navigaci jste převzal zaplacením požadované částky.

doplněno 20.03.13 18:18:

I kdybych to chápal jinak, tak zaměstnanec nic neporušil, řídil se navigací, kterou mu dala firma, nemusí nic zaměstnavateli platit a pojišťovna mu to neproplatí.

Myslim, ze to dobre nechapes. Ze to s tou navigaci byla pouze vymluva pro pojistovnu, na zaklade ktere to pojistovna proplatila.

Ale mozna to spatne chapu ja a pak je to haluz...

ondrah*
hodnocení

Mám normálně vyjetej papír od firmy: Zápis o škodě. Je tam vše popsaný. Co jsem udělal atd...

A jinak nechápu k čemu by ta pojistka byla? Způsobil jsem škodu zaměstnavateli.

Kdyby mi to při předávání výplatnice neříkala, tak bych to ani neřešil, ale když tu možnost je a dokonce i to jiným řidičům u nás proplatila pojištovna, tak nevím proč to nezkusit.

stirecek*
hodnocení

0x
Ty km jste najel úmyslně nebo neúmyslně?
ondrah*
hodnocení

Neúmyslně.

stirecek*
Ja jen nechápu, kde k tomu zamestnavatel přišel? Neřeknu kdyby měl sledování a viděl by me mimo trasu...jezdil jsem 15 let ale tohle jsem nikdy neřešil. Občas mé upozornil na spotřebu, ale km nikdy.
doplněno 20.03.13 23:26: Sebod - spotřeba se spočítá na základě ujetých kilometrů, to ano, ale nikdy se nekontrolovalo kolik jsem ujel navíc, přece můžou být objizdky nebo kolony na trase, tak se jede jinudy...nehledě na to, ze každý tachometr ukazuje jinak.
doplněno 21.03.13 18:19: Sebod jasně s to chápu, ale vždy jsem jezdil podle mapy a nikdy jsem nebloudil . V mém zájmu bylo najet co nejmíň km, abych stíhal, ale i tak jsem natrefil na kolonu či nehodu na trase, ale firma to nejak neřešila. Myslim, ze mu firma naúčtovala cenu dle zakoniku včetně amortizace, jinak těch km muselo byt opravdu hodně, abych to neúmyslně najel. A myslim, ze na tohle se ani ta pojistka vztahovat nemůže.
sebod*

štírečku. Ujeté kilometry a spotřeba - to bylo první, co jsme na stazce kontrolovali.

doplněno 20.03.13 23:39:

štírečku. Měla jsem firmu se dvanácti kamiony. Kontrolovali jsme i kilometry a to bylo ještě v době, kdy nebyli navigace apod. Jistěže to nespočítáš nikdy naprosto přesně. Ale jestliže určitá trasa je cca 100 km, tak není možné, aby tam některý řidič stále vykazoval 120 km.V případě tazatele se jedné o částku cca 6000 Kč. Nevíme, jaké měl auto. Ale i když vezmeme v potaz spotřebu 30l/100km tak je patrné, že těch kilometrů navíc musel najet docela dost.

doplněno 21.03.13 18:43:

nojo. Jenže každý není tak poctivý. Byli hoši, že jeli z Plzně do Prahy. A jelikož tam dorazili k večeru, tak se jim tam nechtělo čekat, odpřáhli návěs a jeli se vyspat domů - do Jičína. A ráno zpět. *zed*. A jelikož se ještě dala kolečka různě oblafnout, tak ty kilometry různě rozepsali.

Tazatel nám nenapsal, jak k těm kilometrům navíc přišel, ale na nějakou objížďku to nevypadá ;). A zaměstnavateli se nedivím, že to po něm, chce zaplatit.

hop®
hodnocení

0x

Pojistka na blbost slouží především pro likvidaci škod, zaviněních lidskou blbostí, tedy přesněji řečeno blbostí pojištěného. Pokud budete najeté kilometry svádět na chybně fungující navigaci, pojišťovna Vás odkáže s náhradou škody na reklamaci navigace, na výrobce a plnit nebude.

Musíte naopak tvrdit, že jste podle navigace nejel, nebo že jste navigaci použít odmítl - potom to bude Vaše "blbost" a pojišťovna může platit.

Ale než půjdete na tu pojišťovnu, počkejte na další rady - pokud tam prohlásíte něco špatně, těžko to budete brát zpět...

ondrah*
hodnocení

Jojo děkuji všem za rady. No nějak to musím vymyslet. Bylo mi právě řečeno, že mám říci. Že jsem si koupil novou navigaci a že mě prostě špatně vedla. Ale asi by to fakt svedli na prodejce navigace.

sebod*

ondra. Tak se zeptejte ostatních řidičů, jak to oni pro pojišťovnu sepsali a jeto. Tam opravdu záleží na každém sůovíčku...

buss
hodnocení

0x

1. přečíst si řááádně smlouvu s pojišťovnou

2. je-li navigace vadná tak se to řeší pojišťovnou? Řekl bych, že lze žádat náhradu škody po prodejci navigace.

ondrah*
hodnocení

Už jsem byl na pojištovně. Vše mi ochotně vysvětlili a vypsali jsme to. Ještě musím donést nějáke podklady a pak se uvidí zda-li to proplatí.

Jinak těch km jsem najel dost více. Proto ta částka. Jel jsem s kamionem a prostě se stalo no. Oni nepochopí, že to prostě nejde odjet, tak jak jim to vyjede na googlu. Ale to je už ted jedno. Je to moje blbost ty km navíc. Ale, když už jsem to najel, tak nechápu proč mi neztrhnou jen naftu, kterou jsem projel. Dali mi normál cenu jak kdybych si u nich objednal přepravu.

Jinak děkuji za užitečné rady.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]