Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přerušit živnost?

Od: sokorka* odpovědí: 3 změna:

Dobrý den. Jsem osvč. Teď jsem na nemoceské a za chvíli bych měla dostat mateřskou. Prý pokud nepřeruším živnost, budu platit zdrav. pojištění (tedy sice minimální částku). Nebylo by tedy lepší přerušit živnost? Díky

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

zepe*
hodnocení

0x

Manželka ji take musela prerusit nebo si najit zastupce.Jestli mate zivnost kterou nemuze delat nejaky zastupce urcite ji preruste je skody platit za nic.

sokorka*
hodnocení

právě nevím, zda můžu, když už mám nemocenskou. To mám jít na pracák už s nemocenskou?

karjala*
hodnocení

0x

pokud jste pouze osvč, chcete dostávat mateřskou a neplatit pojištění, pak musíte přerušit hlavní živnost, můžete si udělat živnosťák na něco jiného (např. jste kadeřnice, z tohoto příjmu se vám vypočítává mateřská, tak ji musíte přerušit, ale můžete si udělat živnosťák na překladatelku).

Pokud jste zaměstnanec a k tomu osvč jen doplňkově, pak si můžete živnos´ták nechat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]