Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Podání stížnosti na starostu

Od: marky* odpovědí: 8 změna:

Dobrý den,

bydlím v menší samostatné obci u Frýdku Místku, kde máme za pana starostu člověka, který zjevně nepochopil jeho poslání.

Ve všech třech případech ve kterých jsem se na něj obrátil mne odkázal na vlastní pomoc. V prvním případě přes obec jezdily nákladní vozy upravující břeh Ostravice a znečistili komunikaci drobnými kameny. Po týdnu nečinnosti jsem to sdělil starostovi a ten mi nápravu odmítl protože za úklid komunikace je zodpovědný zhotovitel stavby, resp. ten kdo upravuje břeh řeky. Takže na mne přenesl dle mého svou povinnost postarat se o problém. V druhém případě se jednalo o zvýšený provoz po komunikaci a porušování dodržované rychlosti. Tento problém byl sice konzultován, ale s výsledkem, že nás je v obci málo na to abychom s tím něco udělali. No a teď jsem našel na své zahradě použitou injekční stříkačku. Dva domy ode mne tedy cca 100m bydlí v pronájmu parta mladých feťáků, kteří se sem tam poperou, něco hodí na cestu, nebo se jen tak potulují zfetovaní po obci.

Po dnešním nálezu, jsem okamžitě šel za starostou, který mi sdělil, že věc před měsícem řešil s policií, která tam nezjistila, "že by se tam vařilo" a nemůže nic dělat. Mám to být prý zase já kdo má kontaktovat úřady. Já ovšem nevím jaké a proto jsem prvně kontaktoval svého zastupitele. Ten mne ale zastupuje jen při výběrových řízeních...

Kde a jak si prosím můžu efektivně stěžovat na nečinnost, zanedbávání povinností a v tomto případě snad i vědomému vystavovaní občanů nebezpečí?

Předem mnohokrát děkuji za odpověď

M

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Promiňte, ale mě to přijde jako trochu hnidopišské jednání. Bydlím ve velkém městě a neřeší se tu mnohem větší problémy. Za úklid komunikace je opravdu odpovědný ten, kdo ji znečistil. Pokud nemáte aspoň městskou policii, tak s tím starosta moc nenadělá. A ta stříkačka? Ta je úplně k smíchu. Dokud vás s ní nebudou bodat feťáci do p,,, tak nenaděláte nic, natož starosta.

marky*
hodnocení

Já se na Vás nezlobím. Bydlíte ve velkém městě tak řešíte velké problémy *smich*. Já jsem zvyklý řešit všechny problémy. Ty u kterých si nevím rady se zeptám. Já po našem panu starostovi navíc nechci, aby za mne tento problém řešil, ale aby mi poradil jak postupovat, či zjistil na koho se obrátit. Je potom na něm jak vyhodnotí celou situaci. Jestli není riziko, že sto metrů od školy bydlí v polorozpadlé chatě 5 feťáků rozhazující použité stříkači po okolí, je sice vůl, ale jako starosta asi o.k.

Abych vyvrátil vaši výsměšnou verzi o jehle v zadku, mohu jen konstatovat, že se úřednice na městě překvapovala nad přístupem pana starosty a nabídla mi pomoc. Věc se bude řešit. Pro vaši informovanost jde jen třeba o takovou věc jako informovat sousedy, či drogové centrum. Následně majitele nemovitosti ve ktere se tato skupina darebaku zdrzuje patrne s jeho vedomim a spousta dalsich kroku. Ne jen pro své bezpečí, ale také pro bezpečí jiných a možná i samotných feťáků. V podstatě jde o to, že nehájím jen svou malou zahrádku za každou cenu, ale beru ohled na celou společnost.

Muj pocit potom je, že právě tyto věci týkající se společnosti,obyvatel a občanů obce mi může pomoci řešit obec. Když mně dokážou zastupovat při výběrových řízení, proč je to problém při podávání informací, či pomoci občanovi.

Mně na celé věci nevadí tolik, že mne starosta má u zadku na to jsem si tady konec konců zvykl. Vadí mi, že tímto má u zadku úplně všechny. My ho taky, ale my můžeme...

andrea1*
hodnocení

3x

Doporučovala bych předat vše písemně na obec se žádostí o zjednání nápravy a nechat si potvrdit kopii. Druhá možnost je, jít na zasedání zastupitelstva a požadovat, aby se vaše upozornění a požadavky daly do zápisu z tohoto jednání.Obec by toto měla řešit a výsledek řešení by se měl objevit ve zmiňovaném zápise. Do zápisů z jednání zastupitelstva, pokud nejsou zveřejňovány na webu obce, máte právo nahlížet přímo na obci. V případě nečinnosti obce se pak můžete obrátit na krajský úřad správní odbor se stížností. Samozřejmě, že musíte mít v ruce doklad o tom, že jste s obcí o tom jednal. Tento doklad přiložíte ke své stížnosti.

Co se týče narkomanů a pohozených stříkaček, tak.dle mého názoru by policie měla častěji kontrolovat místa, kde se tito lidé scházejí. Pokud nenarušují veřejný pořádek a nebudí pohoršení, tak to bude asi problém. Pokud se pohybují často zjevně zfetovaní po obci, tak se musí prokázat, že jsou pod vlivem drog a tady by se jednalo o veřejné pohoršení a mělo by s nimi být zahájeno přestupkové řízení a pronajimatel by s nimi měl zrušit nájem. To je ale teorie.

marky*
hodnocení

Děkuji za odpověď

moula*
hodnocení

0x

Běžte na policii a tam na něj podejte trestní oznámení a vše tam podrobně uveďte! Obrátil jste se na nějakého zastupitele? Písemně?

majsterjoe*
hodnocení

0x

Starosta jako obecni urad, nad nim jsou zastupitele a kdyz to nepomuze tak na krajsky urad.

Strikacky a fetaci ale asi opravdu nebudou jeho problem, i kdyz by to jako spravny starosta mel resit. Ale od toho je policie.

buss
hodnocení

0x

Napřed si zjistěte dle zákona, co vše je v kompetenci vaší obce, starosty, zastupitelů. ale i tak by vás měl pak odkázat na někoho, kdo je odpovědný. Takže počíst si v zákonu o obcích. Bordel na komunikaci v jeho obci, i kdyby obewc nebyla vlastníkem by ho měl zajímat. Platíte si ho?

doplněno 22.03.13 15:17:

Předpokládám, že se obracíte písemně a ne per huba.

honzmalatny*
hodnocení

0x

Dobrý den,máte právo podat písemně na obec stížnost,kterou podejte přes podatelnu.Bude mít číslo jednací a obec se tím bude muset zabývat.Na odpověď má dle zákona 30 dní.Dále máte možnost jít na veřejné zasedání zastupitelstva obce,které musí být dle zákona vyhlášeno,nebo Vám to kancelář starosty musí sdělit kdy se bude konat. Tam v diskusi můžete své problémy říct všem zastupitelům a ne jen starostovi.zastupitelé by pak měli starostovi uložit úkol vyřešit to do dalšího zasedání.Pokud by tohle nepomohlo a Vám se nedostalo odpovědi,máte právo stěžovat si na krajském úřadě na postup starosty a zastupitelů.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]