Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, možná už to tady bylo.
Po zkončení podpůrčí doby (červen 2013) a bez příjmů v následném období mám nárok na příspěvek na bydlení. Ten je ovlivněn mj. i příjmy za rozhodné období tj 2.čtvrtletí 2013. Vyšlo mi, že nárok nemám (příjmem byla podpora v nezam.). Tzn. že za měsíce 7-9/2013 nebudu mít žádnou podporu? nebo je nárok alespoň na částku živ. minima? A je dávka podpory vyplacená v červenci 2013 za červen 2013 příjmem za rozhodné období 2. nebo 3. čtvrtletí? Děkuji
Pane Horák, prostě si vyžádejte všechny možné formuláře a vyplňte, odevzdejte pracovnici a úřad musí sám vyplněné a potvrzené formuláře propočítat, věřím, že se najde nějaká částka na kterou budete mít nárok. - pt
jj, děkuji za radu. Rád chodím na úřady potřebně "vybaven" informacemi, abych někde zbytečně nenanrazil. Většinu oficiálních informací (formuláře, kalkulačky aj) mám nastudovány. Nedobral jsem se však vysvětlení příjmů (jejich časové rozložení). Výplaty podpor, přeplatky daně z příjmu FO, výnosy z kapitálového majetku, zálohy na energie, jejich vyůčtování atd. Zatím mám jednu oficiální odpověď z ÚP ato, že podpora v nezaměstnanosti je nákladem v měsíci, za který se náleží. To mi zatím stačí. Ale jinak dík za odpověď, neboť jsem sledoval diskuzi na webu k různýn otázkám a moje zůstala nezodpovězena.
Pane Horák, nějak už nesleduji na co vše jsou příspěvky. Ale když jsem ještě chodila do práce a děti chodily do školy, zašla jsem na sociální, což dnes spadá pod ÚP a požádala jsem o formuláře. Něco bylo na přídavky, něco bylo na cestovné pro děti, něco bylo na bydlení, už si to nepamatuju. Vždy se našlo něco, na co byl nárok. Tak radím po svém. - pt
Zdravím, rozumím Vám. Jedna strategie je : nechám si poradit od odborníka přímo na ÚP při vyplňování formulářů s předpokladem, že je to lidumil a poradí mi co by bylo vhodné udělat pro "optimalizaci" nebo druhá sstrategie : Předem se proškolit jinde a vyhnout se trapasům stylu : "No jo pane, to je těžký, když jste svůj byt v os.vlastnictví věnoval dětem, ale teď v něm bydlíte jako v podnájmu a platíte náklady! Na to příspěvek nedostanete. Ale já Vám poradím : Udělejte si nájemní smlouvu" atd. Tyhle věci chci vědět dříve než nad formulářem. Chci třeba zavčas vědět jestli vratka daně z příjmu FO za r.2012, která vznikla obrovskou jednorázovou daní z odstupného se počítá do příjmů starého nebo nového roku (resp. měsíců čtvrtletí). Cítil bych se trapně, kdyby mi paní na ÚP řekla s úsměvem : "Pane, tady Vám přišlo 20.000 přeplatku z FÚ, byt jste věnoval dětem a teď něco chcete od státu?" Ta první strategie mi vůbec nesedí. Neumím jednat stylem "služebníček, klaním se, milostivá, Vám to dnes sluší, jsem blbý a chudý, poradíte mi.. a máte ráda hořkou nebo mléčnou čokoládu?"
Ale berme to již jako uzavřenou diskuzi. Ještě si vygooluji informace jinde. Ale jinak děkuji za názor.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.