Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
Ahoj vespolek,
Mám na Vás jen defakto drobný dotaz:
Byl by někdo z Vás tak moc hodný a pomohl mi prosím se sepsáním odvolání proti exekuci majetku? či odkaz na vzor.
Děkuji moc
Luboš
Dobrý den. Luboši, vzory na netu jsou většinou placené. Tak alespoň náčrt, kostru si musíte doplnit sám:
Věc: Odvolání proti exekuci na majetek
Ke spisové zn. ...
Jméno ...
Ulice: ...
Město: ...
PSČ: ...
Okresnímu soudu v ...
Adresa ...
I.
Vážení,
na základě exekučního příkazu ze dne ..., který mi byl doručen dne ... se v zákonné lhůtě odvolávám a uvádím následující.
Nesouhlasím s tímto výkonem z důvodu...
II.
Navrhuji proto, aby byla uvedená exekuce, z důvodů výše mnou popsaných, zrušena. Děkuji za pochopení.
S pozdravem
...
podpis + popř. razítko
Přílohy _ důkazy:
doplněno 20.03.13 09:23:Soudu doložte to, co máte a co se vztahuje k Vašemu odvolání. Tedy to, co Vaše slova potvrdí. Na základě toto bude soud rozhodovat. Odvolání má smysl podat jen v případě, že se cítíte být v právu a poškozen.
doplněno 20.03.13 09:26:PS: Na odvolání máte právo, tak ho samozřejmě využijte. Nepochybuji o tom, že víte, proč to děláte...Tak ať Vám to dobře dopadne!
Děkuji moc,
No tak já se jdu dát do psaní.
Jen maličkost:
ty důkazy postačí třeba oskenované původní usnesení o exekuci , protože k této konkrétní ekekuci nic jiného nemám.
Ještě prosím drobnost: asi stačí to zaslat an příslušný soud, nebo je ideální toto odvolání zaslati k exekutorovi?
Stačí zaslat na příslušný soud. Ten vydal rozsudek. Využíváte svého práva, není Vaše povinnost informovat exekutora. To udělá soud, exekutor dostane vyrozumění od něho.
doplněno 20.03.13 10:32:sebod - odpověděla jsem tazateli na to, nač se ptal. Pochopila jsem to správně, že má právo odvolání a lhůtu danou soudem. O výzvě exekutora jsem se nedočetla nic...S exekutorem to nemá zatím nic společného, komunikovat musí se soudem. Zřejmě jsi si to vyložila nesprávně. To se stane.
Musite si napřed ujasnit, co chcete, zda skutečně je pro co se odvolat (co soud může řešit), nebo podat stížnost...
kapičko. Já teda nevím, ale domnívám se, že odvolání proti výzvě exekutora NENÍ přípustné. Tazatel se mohl odvolat ve chvíli, kdy mu přišlo usnesení od soudu... To promeškal. Nyní může tak leda podat stížnost. A to je dle mých zkušeností "zábava" na několik let.
Mě přislo " Usnesení" kde je vysloveně napsáno, že proti tomuto usnesení ze lze do 15 dnů odvolat u příslušného soudu.
doplněno 20.03.13 10:24:Odovolání není přípustné u " Exekučního příkazu "
No, mě právě mate to, že píšete, že Vám nepřišel žádný rozsudek (?). Dále je zvláštní, že se ptáte na odvolání PROTI EXEKUCI MAJETKU. A pak se ptáte, zda to máte poslat exekutorovi nebo na soud. Tady já vidím ty nesrovnalosti. Prostě já jsem z Vašeho dotazu asi mylně pochopila, že Vám přišel dopis od EXEKUTORA.
Koukám na to, no asi jsem zapoměl napsat slovíčko USNESENÍ. v tom usneseníse nařizuje danému exekutorovi podle pravomocného ruzsudku ze dne... provést exekuci na majetek . a právě v POUČENÍ je: že se mohu do 15 dnů odvolat. C ose týče toho rozsudku, tak to se týká toho který nepřišel právě jako prní na základě krerého je toto nařízeno.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.