Nejste přihlášen/a.
Právo na odpor, které se vztahuje na celý ústavní řád, je upraveno ve článku 23 Listiny.[123] Právo na odpor je posledním zákonným prostředkem obrany demokracie.[124] S ohledem na své zakotvení je toto právo spíše občanskou povinností.[125] Uplatnění práva na odpor nepočítá s účastí státu, předpokladem je naopak rozklad státních struktur nebo jejich uchvácení antidemokratickými formacemi.[126]
Dle mého názoru-Nulová tolerance k fašistům, bolševikům,teroristům a exekutorům. Státní struktury byli infiltrovány antidemokratickými formacemi. Naší snahou je přežít tuto totalitu.Nerespektujem zřízení, jenž nerespektuje naše práva-napsal bych občanská ale ani ty už často nemáme a lze pochybovat- jestli jsme ještě lidi.Když nemáme často ani lidský práva..Poděl se o fígle. Keci plaťte věci si nechte-ja platil vždy vše a neplatil jsem jen- když jsem nesouhlasil s rozhodnutím soudu a chtěl jsem se dál soudit.jenže u nás je to tak jak to je(menší a často i spravedlivý to má zdlouhavý a lupič to má jednoduchý-ostatně ti co kradou ve velkém na ty stát nemuže). Pak přišli ti exekutoři. A mluvit o tom ale k čemu-je třeba konat.
Ve Vašem příspěvku postrádám otázku. Zeptám se tedy já Vás: Zažil jste někteý z totalitních režimů, že se s tím ohánte? Srovnáváte současný (souhlasím, že nedobrý) režim s nacizmem a socializmem? To si děláte srandu, že jo!?
nedělám-tak bych chtěl být chytrej a radit ale vy jste exekuci asi nezažil/a.Ano totalitu zažívám dnes dvacet let po revoluci-exekutorskou.vám nikdo neodepřel spravedlivej proces,nešahá na možnost investovat a podnikat(kulturně-soc. a hospodářská práva).Vám nikdo nebrání dodělat vzdělání.Vás neokradaj neojebávaj.Ja dlužil na několika věcech přes třicet tisíc(pokuty-ale ja sem s nimi nesouhlasil)-a chtěl jsem se soudit-ja věřím, že to je snad moje občanský právo a že tím posiluji občanskou společnost .Ja zažil exekuci v době kdy si ji napsali k obrazu svému.V roce 2011.zastavej vám učet-nemužete si pujčit.A seberou tolik penez, že nesplacíte ani to co řádně splácíte- tam kde jste se skutečně zavazal.a v pohodě splacíte roky a dál by jste to splacel.Ale najednou nevíte kam dřív.já se starám o sebe sám-já jsem z rozvracený rodiny-mě nikdo na škole nepodrží,mě nikdo nepřispěje).Z třiceti tisíc statísíce a všechno ze stejnýho zdroje jen pokazdy jinej ekekutor(doufam ze novela se tyka aji me-ale jak rikam me je to ted jedno-ja musim setrit na lazne a rehabilitaci(upevnit zdravy) a pak se mozna teprve vratím k soudům.či to za dva roky splatim.
keci zde jsou pro mě někde jinde.Lidi jako ja chtěj jen právo na zdravý-mít klid.-Ano podělal jsem si je sám-že jsem se stresoval.Ale ...Ještě mi není třicet.A chci si život užít.
Sice jsem nepochopila, na co se ptáte, ale nebylo by snadnější, mít zaplaceno všechno, co jsem získal s tím, že je nutné zaplatit? Že mi nikdo nic nedá zadarmo a že ten, komu nezaplatím, se stává věřitelem (uvěřil mi a půjčil mi ze svého) a samozřejmě své nároky bude vymáhat. Dodržím-li toto základní pravidlo, k soudu se nedostanu a o exekutorech budu slyšet jen v televizi. Je to prosté. Zaplaťte a nezdržujte se studováním zákonů, které nebudete potřebovat.
Příjde mi vaše otázka zábavná asi jao "Černá sanitka". Nás, kteří ze svých daní platíme všechna vaše předvolání, odvolání, stání, se ptáte na fígle? To nemyslíte vážně?!
Tak je neplať-ja budu jen rád-když bude systém osvícenější,jednodušší a spravedlivější pro každého občana české republiky.
Ptám se na figle neasi.
Zažil si exekuci-tak o čem tady kecáš?To je totiž jediny na co se asi zmůžeš.
Upozornění od sys kapkanadeje 20. 03. 2013 20:53:56
Vy jste vážně neomalený. Asi si na tom zakládáte. Pokud jste nestál o názory, ani o rady, měl jste se vyjádřit jasněji...Ušetřil byste čas sobě i nám..!
Jak se bránit exekuci?-ja stojím o rady k tomu k čemu jsem se ptál-je to srozumitelné?
Ja nemám právo na morálku,důstojnost asi jsem si odvykl v našem právním státě.Ale jsem schopen sebezdokonalení a pokud se přestanete uražet-tak se zlepší i moje komunikace.Ja jsem člověk společenský-konstruktivní,věcný a ikdyž se to nezdá tak i milý.
Také nechápu, o jaké fígle Vám jde. Pokud si člověk nadělá dluhy, je jeho povinnost je i zaplatit. Až se m je to jasné. Pokud jste v situaci, kdy splácet nemůžete, je zde vždy možnost komunikovat s věřitelem a zkusit se domluvit na řešení. Pokud to necháte dojít až k exekuci, pak s Vámi již nikdo komunikovat nemusí. Dlužná částka se zbytečně navýší o náklady předešlého řízení a následně i ty exekutorské.Lidé se většinou chtějí bránit až když má věc v rukou exekutor. Pak je na obranu pozdě. A na fígly zapomeňte. Krácení věřitele, úmyslné maření úředního výkonu atd...To Vám radit zde nikdo ani nemůže. Jediný spolehlivý fígl je, nedělat si dluhy, když vím, že je nebudu platit. A když už si je naděláte, pak snad víte, že je Vaší povinností své závazky plnit. Pokud to neděláte, pak se vyrovnejte s následky. Je zde možnost osobního bankrotu. S morálkou se vyrovnejte sám, nejsem Váš soudce. Podívejte se na to i z druhé strany - nadáváte na exekutory a pro věřitele je to třeba jediná možnost, jak dostat zpátky své peníze od dlužníka. Ani oni si je doma netisknou a nikdo nikoho nenutí, aby si dluhy dělal. V nouzi se může ocitnout každý, to chápu, ale bylo to Vaše rozhodnutí řešit svoji situaci tímto způsobem a nechat to dojít až k exekuci...To je jen následek chování každého z nás. Ne nadarmo se říká _ nejdříve ať si každý zamete před svým prahem...Věřitel chce zpátky jen své peníze, exekutor dělá jen svoji práci, aby se věřitel svého práva domohl. A co dělá dlužník? Ten hledá fígle na netu a cítí se nakonec ještě poškozený a nadává na systém..Samozřejmě ale podotýkám, že nelze házet všechny do jednoho pytle. Neschovávat se, nedělat mrtvého brouka a věci řešit, dokud je čas...Tohle jste asi slyšet nechtěl, ale Váš příspěvek neobsahuje nic bližšího o tom, co vlastně chcete..S morálkou ať se každý vyrovná po svém. Je to na každém z nás, takže klidně začněte konat a jen o tom nemluvte zde, na int. poradně!
Já si žádny dluhy neudělal-mě je udělali.
tady možnost komunikovat ).Já vám vaše utopické představy neberu.Ale skutečně se dál živte jen raděním, ano.
osobní banktrot nemužu potřebuju peníze na rehabilitaci.
ja neberu lidem-kteří chtěj jen peníze za svoji práci ale to není můj případ.Ja jsem se jen svezl na tom,že se udělal jeden pytel na všechny místo určité individualizace.
Podívejte ja bych se bránil na soudu ale jelikož jsem dřív víc cestoval a jak jsem napsal výše jsem z rozvracené rodiny.
Mám trvalé bydliště na obci.Když každý dva týdny jste někde jinde-tak ... .(což si myslím že je pozustatek rakousko uherska a policejního státu-vázat se na místo pobytu) A v době internetu přežitek.Ano nevyzvedl jsem si poštu protože na obecním uřadě asi nežiju.Navíc bych každý den nemohl dojíždět desítky kilometrů-až pár stovek do práce-to je logické.
Ano před tím mě museli vyhledat a řeknu to na rovinu-tím jsem to měl po sychrované .Ja se chtěl soudit nehazejte mě do pytle s dalšími lidmi-ano.Děkuji.Ale tehdy v tom roce najednou se změnil zákon-vymazali všechno co překáželo.Ano moje chyba-změnil se zákon.Ale stejně ... -ja jsem jen obyčejnej občan-kterej nemá čas pořád všechno sledovat.stačilo napsat email nebo vyhledat v obci-jsem z malého města a lidé mě znají.Ja bych se bránil- já měl obhajobu.Ale najednou o vás bez vás.Busines a právo je jedno.
můj příspěvek to obsahuje-chci jediné-aby už šli do ... a hledám lidi-co hledaj způsoby jak mít práva a svobody.
Ano citíl jsem se vašem jednáním ohrožen a je to jen projev mojí slabosti-strachu a z něho plynoucí arogance.Mrzí mě to.
Nadruhou stranu přiznávám trochu mě to i uspokuje-lečím si tím své mindraky.Které mám od exekuce.
Já lidi neohrožuji, jen se snažím pomoci...Když to má smysl. Nemoc Vám samozřejmě nepřeji. Tak až nabydete dojmu, že Vás zde nikdo neohrožuje a chcete si o Vašem problému opravdu souvisle a v klidu promluvit a hledat řešení, bez zbytečných emocí, pak jsme zde pro Vás...Jistě mi dáte za pravdu, že dělat zde zbytečné dusno by neprospělo nikomu...
Děkuji
Ja nechci nic řešit nemám silu ani peníze(ty si vzal exekutor) na to abych se soudil-což je dle mě jediné správné.
Mě zajímá jediné-práce(peníze na rehabilitaci),jak vychcat se systémem a zaplatit si rehabilitaci.Prostě přežít a hledat způsoby jak se vrátit k normálnímu životu.A pak v dustojných,rovných a neodstavytelných podmínkách daných právní institucí.Něco řešit.Alew uvidíme.
A dokud nezcizitelná práva nemám jsem blíže primitivnímu stavu lidství-zvíře.Jak jsme zažili opakovaně v minulých stoletích a potvrdil i produkt vysokého školství-exekutor.Prvně žranice potom morálka.Nasilí,nasilí.nenávist a smrt.
Přatel, kteří mě uklidní mám dost.O vás nestojim.
Dělat dusno je jediná věc, která má ještě smysl.(ikdyž ja to myslím jinak než VY).
Promlouvat ne k čemu-tisíc slov nenahradí čin.A o to větší čin pokud je činem lásky a naděje.Ale pořád je lepší zlý čin než žádný.(toť asi vše k dnešní situaci).
Prosím myslete si, co chcete.Klidně mě promašte některé řeči.Já nemám zájem tady nějak analyzovat situaci,hadat se či tak.Další rady, které nejsou v blízké budoucnosti použitelně si prosím nechte.
Hledám lidí, kteří hledaj cestu ven-podobným způsobem.Hledám lidi s odvahou a podnikavosti-jenž mají zkušenosti a usilují o změnu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.