Dobrý den, Chtěl bych radu..jde o mého otce,je to alkoholik,nepracujicí..a nežiji s nim od svých asi 6let,rodiče jsou rozvedený a prostě má dluhy apod..a nechci se jednou dočkat toho že je budu muset splácet či na mě zaklepou exekutoři..je mi sice 18let,ale prostě bych ho chtěl vymazat..prostě nemít sním nic společného,aby nebyl můj příbuznej apod.. Jde to?
Dobrý den. Nejde. Je to Váš bio otec a do Vašeho rodného listu prostě patří. S tím nic neuděláte. Placení dluhů za otce Vám za jeho života nehrozí, jsou to jeho dluhy, ne Vaše. Nebydlí s Vámi, nestýkáte se...Je pravda, že v případě jeho smrti budete jeho dědic sice, ale pokud dědictví odmítnete se vším všudy, tak ani tehdy žádné dluhy za otce platit nebudete. Uvedení otce v rodném listě Vás děsit tedy nemusí. Neřešte to.
doplněno 20.03.13 10:40:
Ne vždy...Nemusí, pokud je to v rozporu s dobrými mravy...
doplněno 20.03.13 10:42:
Tedy záleží na tom, jak se o syna zajímal, do jaké míry se podílel na jeho výchově, jak plnil styk s dítětem, jak dodržoval vyživovací povinnost atd.
Vis to nejde takle jednoduse jedine kdyby maminky byla s nekym jiny a ten by se ti vzal do pestonske pece receno adoptoval tak by to slo ale zasadne by musel i s tim souhlasit sam otec.Vim ze to jeden clovek resivtaky takovy stejny problem tak.Moc nechci poradit spatne.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.