Hodnocení bolestného

Od: Datum: 19.03.13 15:32 odpovědí: 6 změna: 19.03.13 21:16

Kde najít počty bodů při hodnocení bolestného pro diagnozu Z47?


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Datum: 19.03.13 16:36
avatar

Pro určení výše bolestného existují tzv. bolestné body, které jsou zakotveny ve vyhlášce Ministerstva zdravotnictví č. 440/2001 Sb., o odškodnění bolesti a ztížení společenského uplatnění

http://www.zakonyprolidi.cz/cs/2001-440#f2255426 zde je tabulka.

doplněno 19.03.13 16:57:

Martino já si myslím, že platí to co říká vyhláška MZ ale asi bude možné aby se to trochu lišilo podle ZP. Klidně je možné, že toto je minimální co navrhuje MZ a že ZP může přidat. Netuším, ale pro orientaci by měla tato tabulka stačit.

doplněno 19.03.13 18:18:

Co to prosím je ta Z47¨? Něco ortopedické? Nemá to jinou značku?

doplněno 19.03.13 18:24:

Myslím, že pro určení výše bodového ohodnocení odškodného musí být značka nemoci, úrazu a váš odkaz je na následnou péči-doufám, že se nepletu. Řekla bych že např. měl jste zlomený kotník a ten je např. S 111 a z tohoto musíte vycházet. Osobně bych se zeptala lékaře, ten to bude - měl by, vědět.

Ohodnoceno: 1x
 
Datum: 19.03.13 16:42
avatar

Lidus, nezáleží to na tom, u jaké pojišťovny člověk je?*nevi*

doplněno 19.03.13 17:12:

Já také netuším, právě jsem narazila na netu na tabulky hodnocení od Allianz, MV apod...

Ohodnoceno: 0x
 
Od: kemo®
Datum: 19.03.13 18:08

Děkuji za odkaz.

Proč tam ale nejsou ostatní písmena diagnoz? Je tam pouze "S..." a "T..." Bych potřeboval "Z"

doplněno 19.03.13 18:15:

http://tcladin.cz/zdravi/diagnoza.php Z47

Od: kemo®
Datum: 19.03.13 18:34

Před rokem jsem měl diagnozu S9202 tedy tříštivou zlomeninu patní kosti. Dávali mi tam šrouby. Bolestné jsem už dostal.

Nyní jsem opět na neschopence,jelikož jsem byl na vydělávání šroubů. A mám na neschopence diagnozu Z47 tj."následná péče zahrnující vynětí kostních dlah nebo jiných vnitřních fixačních pomůcek".

Datum: 19.03.13 18:55
avatar

"kemo" řekla bych, že na vyndávání šroubů se to nevztahuje, snad něco by se dalo uhrát na trvalé následky ale jak říkám, ptejte se na pojišťovně a lékaře. Jinak s vámi soucítím jelikož tříštivou zlomeninu patní kosti a mnoho dalších zlomenin jsem si po úrazu užila a to i včetně toho vyndávání šroubů.

doplněno 19.03.13 21:47:

Při určování bodového ohodnocení bolesti stanoveného rozmezím bodů se přihlíží zejména k rozsahu a způsobu poškození zdraví, jeho závažnosti, k průběhu léčení včetně náročnosti použité léčby a ke vzniklým komplikacím, přičemžbodové ohodnocení bolesti lze provést až v době stabilizace bolesti. Je-li stanoveno více diagnóz, body za bolestné se sčítají. Hodnota jednoho bodu dle zdravotního posudku je pro účely bolestného stanovena na 120 Kč, bodové hodnocení lze zvýšit až o 50% za podmínek stanovených v § 6 uvedené vyhlášky.

Lékařský posudek za účelem stanovení výše bolestného zpracovává posuzující lékař, který je ošetřujícím lékařem poškozeného, nebo jej vydává zdravotnické zařízení, jehož posuzující lékař zpracoval lékařský posudek. Lékařský posudek se u bolesti vydává, jakmile je možno zdravotní stav poškozeného považovat za ustálený.

V případě bolestného se jedná o nárok majetkové povahy, který se jako takový promlčuje. Tento nárok se odškodňuje jednorázově, promlčuje se tedy jako celek, promlčecí lhůta činí dva roky a počíná běžet ode dne, kdy se poškozená osoba dozvěděla o škodě a o tom, kdo je za ni odpovědný.

Už jsem toho přečtla dost a fakt bych řekla, že pokud už jste bolestné dostal vyplacené tak za to vytažení šroubů už vám nic nedají

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 19.03.13 21:16
avatar
Počet bodů stanovuje lékař, podle diagnózy se to vyčíst nedá.
Ohodnoceno: 0x
 

 

 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.