Nejste přihlášen/a.
Ahoj, je za ncelý měsíc mi bude 15 a strašně bych si přála učit se na housle. Chtěla jsem si to vyprosit k narozeninám ale nevím jestli není problém v to že už jsem na to stará, většina lidí se ttiž na hudební nástroje učí už od malička. Je podle vás možné se to naučit i v takovém věku? děkuju za případné odpovědi
Naučit se to určitě jde. Ale zřejmě vím, co tě odradí:
Když se děti učí od malička, začínají na jakýkoli nástroj hrát nejprve halí-belí, ovčáci, čtveráci atd...
Stejné by to bylo u tebe. Nemůžeš čekat, že u tebe to bude jiné, nebo že ti to půjde rychleji. Když v 6 letech dítě na housličky zašmrdlá halí-belí, rodiče jsou z toho dojatí a obdivují ho. Tebe asi nikdo obdivovat nebude, všichni budou čekat "lepší" výkon.
Pokud toto překousneš, tak se do toho pusť. Pokud ne, je to škoda vyhozených peněz.
Ahoj. Věk problém není, naučit hrát se lze v každém věku na jakýkoliv hudební nástroj. Ne na každý hudební nástroj má však člověk vlohy. A naopak, někdo se naučí hrát na cokoliv...Takže určitě to zkus, třeba zrovna v Tobě dřímá talent a naučíš se hrát na housle bez problémů. Když to nezkusíš, nepoznáš, zda to zvládneš. Stará na to určitě nejsi... Tak šup do nějaké hudební školy a cvičit a cvičit...A přijď nám za čas povědět, jak Ti to jde a hraje...
No jo, kytara je pro blbce, inteligent zvládá nástroje bezpražcové.
Hraju na housle už nějakých 10 let.
doplněno 19.03.13 17:36: U nás je školné tuším 1250,- za pololetí. Jediný problém je v tom, že v tomto věku ti už asi ZUŠ housle nepůjčí, budeš si muset pořídit svoje, což je otázka několika tisíc korun (já mám housle za asi 3.000 Kč a stačí - resp. mám ještě dvoje z Tesca za asi 300/kus, ale ta akce už několik let nebyla).
V případě jakýchkoliv dotazů mi napiš sem, do vnitřní pošty nebo na email (admin[zavináč]pctipy.net).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.