Nejste přihlášen/a.
Dobry den přisel mi exekuční přikaz na plat,ale v zapětí se u mě oběvil exekutor s exekučním přikazem na prodej movitých věcí.
Když jsme spolu debatovali tak jsem mu říkal že od nich mi přišel příkaz ke sražkám ze mzdy on mi tvrdí že o ničem neví přitom
přikaz na prodej věcí ma datum 20.12.2012
příkaz na sražky ze mzdy má datum 24.1.2013
tím pro mě vznikla otazka jakým přikazem se mám tedy řidit
Dobrý den. Exekutor o způsobu provedení exekuce rozhoduje sám. Musí co nejefektivnějším způsobem vymoci dlužnou částku v souladu se zájmy věřitele. Takže platí oba dva exekuční příkazy, exekutorovi jde o to, aby dlužná částka byla vymožena a věřitelova pohledávka byla co nejdříve uspokojena.
doplněno 19.03.13 09:42:Jen dodávám pro jistotu - pokud máte exekucí více (i i vícero exekutorů) lze požádat o jejich sloučení. Ušetřil byste na nákladech...
doplněno 19.03.13 10:26:Pokud doloží, že je vlastníkem věcí ona a ne Vy, jako dlužník, pak by měly být tyto věci vyškrtnuty ze seznamu zabavených věcí..Mělo by se to zakládat vše na pravdě, pozor na krácení věřitele, podvod a maření úředního výkonu. Nemyslím to ve zlém, jen upozorňuji, aby nevznilky problémy jiného druhu. Jak si poradíte, je již na vás...Omlouvám se, ale některé rady zde věřejně dávat zase není dobré, abychom nenabádali k nepravostem a trestním činům. Věřím, že chápete...
Exekutor může dluh vymáhat veškerými dostupnými cestami a to i najednou! Tzn. prodejem Vašeho majetku, exekucí na plat, důchodu apod. a to až do uhrazení celé dlužné částky i s náklady na exekuci a pokuty, sankcemi atd.
Pokud Vám těch exekucí hrozí víc a nebo Váš majetek nestačí na pokrytí všech Vašich dluhů zvažte osobní bankrot - oddlužení.
Od podání návrhu na oddlužení se veškeré exekuce zastavují a nelze je provést! A to ani srážkami ze mzdy, odebráním majetku apod.
Paragraf 109 insolvenčního zákona, odstavec 1, písmeno c :
Se zahájením insolvenčního řízení se spojují tyto účinky:
c) výkon rozhodnutí či exekuci, která by postihovala majetek ve vlastnictví dlužníka, jakož i jiný majetek, který náleží do majetkové podstaty, lze nařídit, nelze jej však provést.!
4) Účinky zahájení insolvenčního řízení nastávají okamžikem zveřejnění vyhlášky, kterou se oznamuje zahájení insolvenčního řízení, v insolvenčním rejstříku.!
Paragraf 101 insolvenčního zákona, odstavec 1 :
(1) Zahájení insolvenčního řízení oznámí insolvenční soud vyhláškou, kterou zveřejní nejpozději do 2 hodin poté, kdy mu došel insolvenční návrh. Jestliže insolvenční návrh dojde insolvenčnímu soudu v době, kdy do skončení úředních hodin insolvenčního soudu zbývají méně než 2 hodiny, nebo ve dnech pracovního klidu, zveřejní insolvenční soud tuto vyhlášku nejpozději do 2 hodin po zahájení úředních hodin nejbližšího pracovního dne insolvenčního soudu.
jde mi o to že bydlím u přitelkyně respektivně tam mám nahlašenou přechodnou adresu a nechci aby zabavily její věci takže mam jsi nekde od někoho sehnat papír že veci které jsou v bytě nejsou moje stačí od někoho napsaní papír s datumem kdy a jake veci od určiteho člověka koupila a za jakou cenu
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.