Nejste přihlášen/a.
Jsem od 3.března na neschopence a min do půlky dubna ještě budu.
Kdo posílá 4 díl neschopenky (žádost o nemocenské) sociálce? Všechny zbylé formuláře neschopenky má obvodní lékařka.
Posílá to obvodní doktorka a nebo ten formulář musí dát mně,já ho dám zaměstnavateli a on ho pošle sociálce?
Zdravím. Díl 4. - Rozhodnutí o vzniku dočasné pracovní neschopnosti pro nárok na nemocenské (díl s růžovým pruhem)
Toto rozhodnutí slouží jako žádost o nemocenské. Lékař by Vám ho měl dát. Žádost podávají zaměstnanci u svého zaměstnavatele, který ji předá příslušné OSSZ.
doplněno 19.03.13 08:10:Mrkněte, zde je přehled jednotlivých dílů neschopenky:
doplněno 19.03.13 08:31:Zavolejte paní doktorce a připomeňte jí to. Ona Vám řekne třeba, že Vám ten díl dá s lístkem na peníze..Nebo že prostě zapomněla...Ověřte si to dřív, než půjdete na další kontrolu...
II díl mám samozřejmně u sebe (nevím proč máte V díl,to vám dá doktorka až skončíte prac.neschopnost )
Jde mi o to,že jsem na neschopence od 3.března a na další kontrolu jdu 2.dubna. A to mi dá ten papír až tak pozdě? (říkala že mi dá lístek na peníze,o tom formuláři se nezminovala)
Tak to nevím proč mám V. díl u sebe je to bordel ...budu tam muset zavolat
doplněno 19.03.13 08:45:Aha takže na V. dílu mi pak označí ukončení neschopnosti .
Ano a tento V díl potom vyplněný odnesete svému zaměstnavateli.
Dobrý den.
Všechny doklady o dočasné pracovní neschopnosti odevzdáváte svému zaměstnavateli. Začátek neschopenky III.díl s modrým pruhem, IV. díl s červeným pruhem i díl V. s červeným pruhem po skončení pracovní neschopnosti. Díl. IV si nezapomeňte vyplnit a podepsat (vyplňuje se číslo účtu či adresa pro zasílání nemocenských dávek). Díl IV. odesílá zaměstnavatel Správě sociálního zabezpečení společně s Přílohou k žádosti o nemocenské dávky, na které jsou uvedeny údaje potřebné k výplatě nemocenské. Nemocenskou od 22. kalendářního dne vyplácí Správa sociálního zabezpečení. Přechází-li nemoc z jednoho do druhého měsíce, nezapomeňte zaměstnavateli odevzdat Potvrzení o trvání pracovní neschopnosti (lístek na peníze) k poslednímu dni v měsíci.
Doklady odevzdáváte zaměstnavateli nejen jako podklad pro výplatu dávek, ale i jako doklad pro omluvu Vaší nepřítomnosti v zaměstnání.
doplněno 19.03.13 08:34:2. dubna dostanete "lístek na peníze" k 31.3.2013 vyžádejte si díl IV, neprodleně odvzdejte na mzdové účtárně.
Díl V. - ukončení neschopnosti lékařce zatím vraťe, ten nepotřebujete.
Díl II. (žlutý) je Váš, nikomu je neodevzdáváte.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.