Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak a co pít na svatbě a neopít se

Od: felda17 odpovědí: 13 změna:

Dobrý večer, na červen plánujeme svatbu. Mám už teď vážné obavy, abych se neopil. Je mi 32 a bude tam spousta mladých přátel a bojím se, aby se to nezvrtlo, všichni rádi pivo a kořalky.

Poradíte fígle jak na to? Vím že pořádně se najíst, mastné, sýry, nemíchat druhy atd. Ale konkrétněji prosím: druh alkoholu který je ideální a v jaké míře?

Moc děkuji

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

cocinkamichalka*
hodnocení

1x

Já radím držet se jednoho druhu. Když piju, tak domácí slivovici a zapíjím čistou vodou. Samozřejmě bříško promaštěné domácí klobásou :)

Na Silvestra jsme "stáhli" se známým za tři hodiny ve dvou lidech litr slivovice a nic nám nebylo :)

To Cocinkamichalka- *palec*. Jenom doplním dobrá slivovice není alkohol- je to univerzální moravský všelék!*smich*

Prostě popíjet s mírou,zajídat a zapíjet pkd možno ne slazenými vodami (cola atd) ale vodou či minerálkou.Nikdy ne pivem!

cocinkamichalka*

Diesel - to je "valašský dvojboj" :) Pivo + slivovice.

Někdy je i trojboj: Pivo, slivovice, víno :-D Ale ty konce :-D *blee*

hodnocení

0x

Vypít kalich pevné vůle a potom nebude žádná kocovina. A - nejškaredější je opilý ženich, to mi věřte. Mluvím z pozice ženy.

hodnocení

0x

A co nalít do rumové lahve čaj, nebo do čiré vodu a tvrdit že je to domácí slivovice? Nebo častá výmluva na prášky? Taky alkohol s nízkým obsahem lihu je dobrá volba.

hodnocení

0x

Když už alkohol, tak s menší % alkoholu a k tomu dost pohybu a jídla. Ale jak tu někdo psal, na svatbě se opravdu není dobré se ožrat, jednak si člověk nic nepamatuje a navíc to fakt není hezký pohled.

buss
hodnocení

0x

Ředit, ředit, nedehydratovat a furt nesedět, to se vliv alkaholu nepozná. Před tím se najíst, znáte to o Rusech, špek. Držet přestávky, bacha na alkoholovou přitažlivost...

hodnocení

0x

Dobře se najíst předem, nejlépe něco mastného.Pak si dát skleničku, dvě a je na vás co si vyberete. Přečkat hodinu jen na nealku a zůstat u toho, čím jste začal. Pokud to pití bude kvalitní (na krabicové víno tento postup nefunguje :) budete mít problém se vůbec ožrat :-D Pohyb, tanec, tekutiny jsou vítaným doplňkem. Ale jak říká klasik když to nesedne: "ať pijete cokoliv, vždycky z vás vyjde vlašský salát" :) :)

hodnocení

0x

Začala jsem si všímat v zahraničních filmech, jak malilinko upíjejí ze skleniček, z lahví. Jen usrknou. Naši otevřou pusu a nalijí do hlavy. Někdy chlapi vypadají jako dromedár, který prošel pouští. Nebo jako někdo, kdo má poslední možnost se napít. Není potřeba, při každém zvednutí sklenky vypít polovinu obsahu. ;) Je moc dobře, že takhle uvažujete. Nevěsta si s velikou pečlivostí vybírá noční košilku a vůni na svatební noc. Většinou i ložnice je vyšlechtěná. A do toho těšení a snů manžel, jak čtyři dívky. A navíc ještě jde blinkat! *plac*

lidus*
hodnocení

0x

Jste-li ženich tak se opijte týden předem a v den obřadu se nenechte na žádnou štamtdli přesvědčit a věnujte se nevěstě, není nic hnusnějšího než ožralí ženich ležící na stole s hlavou v dlaních. Jelikož i v našem kraji je jakýsi zvyk dát si štamrdli slivovice s každým tak my měli k tomuto účelu v jedné lahvi slivovici a v druhé slivovici + vodu jen aby to po slivovici vonělo-bez problémů.

felda17
hodnocení

já samozřejmě nemám v plánu se opít :), jen mám strach že se to zvrtne ... to máte, jeden kamarád, štamprdle a může to jít dokola

zazněla zde pro mne dobrá rada "jen usrkávat" a zapíjet nealkem

prosím specifikujte mi to blíže (někde jsem vyčetl je dobrá např. voda bez bublinek), čili jaký alkohol, jaké nealko? děkuji

kulik*

určitě budeš mít nějakou rozlučku se svobodou,tam to pořádně zapijte a na svatbě pojíjej jen např.vinný střik,nebo pokud ti nechutná víno ,pij nealkoholické pivko ,sice nic moc,ale některé čepované značky už se polepšily.Mimochodem,je ti 32,určitě víš,kolik snešeš ,takže předopkládám,že i kdyby v tom byl nějakej panák,tak se snad budeš hlídat ne.*pivo*

hodnocení

0x

Pěkný den. Jaký druh alkoholu je ideální? Ideální je nepít žádný, když o sebe máte obavy již předem. Pokud kolem Vás budou pivaři a Vy se bojíte, abyste neztratil kontrolu sám nad sebou, pijte nealko pivko. V půllitru se to nepozná a vypít ho můžete, kolik snesete...;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]