Nejste přihlášen/a.
Zdravím, mám dotaz,zvažuji nabídku práce finančního poradce, nějak v tom ale trochu tápu. Je práce na tzv.obchodní smlouvu, platím si soc. zdrav. pojištění, ale nejsem podnikatel?co znamená fixní plat + provize?díky
Já se velmi omlouvám za svou troufalost, ale pokud nevíte co znamená fixní plat + provize, tak se do toho ani nepouštějte.
I za váš názor děkuji, já jsem chtěla pouze normálně,obyčejně vysvětlit co za tím je...moc ekonomických termínů mi nahání strach...
zdravím, také mám dotaz, zvažuji práci advokáta, nějak v tom ale tápu. je to práce pod nějakou komorou, ale platím si soc. a zdrav. pojištění, a nejsem právník? co znamená procesní plná moc? díky
doplněno 20.03.13 10:17:nepomůže, ale jak řekl dr. king schultz: "sorry, i coudn´t resist"
(ostatně jako obecný odpůrce pseudoodpovědí, které nepomohou, jsem po zralé úvaze dospěl k názoru, že dotaz je již za hranou, která umožňuje jej brát vážně)
Také zdravím. Fixní plat znamená - stálý plat. Nemění se v závislosti na Vaší úspěšnosti, či neúspěšnosti. Jsou to peníze, s kterými můžete počítat, že Vám náleží vždy. Provize je odměna, tudíž peníze navíc k platu.
doplněno 18.03.13 21:18:Dodatek - provize se již bude odvíjet čistě jen od Vaší úspěšnosti. Záleží na tom, jak se budete činit a jak se Vám bude dařit. (třeba získávání klientů apod.) Tu si budete muset k platu prostě zasloužit, budou tak ohodnocovány Vaše výsledky z toho, co budete dělat...
doplněno 18.03.13 21:49:Není zač, rádo se stalo.
Zdravím,
možná to bude přes mandátní smlouvu více zdroj
doplněno 18.03.13 21:46:Jen tak okrajově za svoji práci pak ručíte až 3 roky nazpátek.
Fix je stálý měsíční plat, který dostanete, ať máte výsledky nebo ne. Provize jsou % z částek, které zaplatí Vaši klienti. Nechci Vás zrazovat, ale pokud si budete platit své náklady (telefon, cestovné, kancel.potřeby,počítač,internet, zdravotní, sociální, atd.), tak Vám ten fix ani na to nestačí a provize jsou v nedohlednu.Tato práce je o velikém štěstí, známostech a znalostech. Počítám, že 95% nadšenců tuto práci do půl roka opustí. Pokud Vám ekonomické termíny nahánějí strach, tak Vám musí být jasné, že se chystáte na práci, kdy ekonomické termíny budete používat stále ještě jim musíte, tedy měla byste, rozumět.
S tím fixem nemáte až tak pravdu. Tedy s tím, že jej tazatel dostane ať má či nemá výsledky. Dneska je i pro získání fixu třeba splnit určité podmínky. Někde chtějí obvolání určitého počtu klientů , jinde musíte absolvovat určitý počet schůzek atd.
Syn byl teď na pohovoru na něco podobného u jiné společnosti. Sebot, je to tak jak říkáš, ale taky to ještě není vše. Oni totiž ten fixní plat garantují jen první tři měsíce, pak už musíš jet jenom na sebe. Větší zlodějinu jsem neviděl. Ovšem, jak stále tvrdím, na takovouto profesi člověk musí mít dost otrlý žaludek a takový si na sebe zřejmě vydělá.
doplněno 20.03.13 08:37:Jéje,koukám, že mám překlep. Samozřejmě to bylo pro Sebod. :D
platím si soc. zdrav. pojištění, ale nejsem podnikatel?co znamená fixní plat + provize?díky
A to je jako coo? když si něco platím, tak jedu na sebe. Oni budou dohazovat klienty, nebo shánět sama? Vzdělání je na to?
Je to o přesvědčování lidí aby do něčeho vrazili prachy... Mně to připadá jako švarc systém.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.