Nejste přihlášen/a.
Dobry vecer,jeste nemam sice duchodovy vek,ale moc mi nechybi,tak me zajima co budou chtit vsechno dolozit?Zapoctovy list-y?Znama mi rikala,ze staci mit jen vypis,ktery na pozadani posle-zprava socialniho zabezpeceni-?Kdo jste,uz timto prosel poradte na co se pripravit,abych to pak neschanela na posledni chvily/napr:1.podnik,kde jsem pracovala,uz neexistuje-dekuji
Napište si o informativní list o odpracovaných a placených letech na ČSSZ do Prahy. Vím, že ulice je Křížová, ale na stránkách to najdete přesně. Chvíli to trvá, než to přijde. Pak se stavte přímo na Vaší sociálce a zeptejte se, co vše budete potřebovat. Většinou dávají tiskopis, kde je to napsané. Vím, že je to v každém kraji jinak, sice nechápu proč, ale je to tak, že chtějí někde víc, někde míň. Mám teď zkušenost se sestrou, která je z jiného kraje a chtějí tam jiné věci než u nás.
Potřeba doložit potřebné podklady se neliší v závislosti na bydlišti žadatale, nýbrž na pečlivosti zaměstnavatelů, které žadatel v průběhu života vystřídal, i na pečlivosti žadatele samotného.
To, že sestra Atramy žije v jiném kraji, je jen shoda okolností. Její bydliště nijak nesouvisí s tím, zda(že) její zaměstnavatel/é (ne)doložil/i vše, co doložit měl/i.
___ Pokud žadateli v evidovaných dobách důchodového pojištění nic nechybí (což zjistí z IOLDP), stačí mu k žádosti o důchod předložit občanský průkaz, ženy doloží i rodné listy dětí, jež vychovaly. Dále se dokládá studium po 18. roce věku (výuční list a/nebo maturitní vysvědčení, vysokoškolský diplom).
Chybí-li v evidovaných údajích ČSSZ některá doba důchodového pojištění (zaměstnání), protože zaměstnavatel nedoložil ELDP, musí žadatel existenci i dobu trvání tohoto pojištění doložit jiným způsobem.
doplněno 10.04.13 16:33:___ V těchto odkazech najdete informace o důchodech a o tom, co vše je potřeba k žádosti o důchod doložit (všechny vedou na web ČSSZ).
IOLDP (informace plus náležitosti písemné žádosti o zaslání IOLDP)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.