Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Potrebovala bych poradit.
Jsem cizinka a požadala Ministerstvo Vnitra o modrou kartu. Podminkou pri ziskavani kterou je velikost výší hrubé měsíční mzdy alespon ve výši 1,5 násobku průměrně hrrubé roční mzdy vyhlášené Sdělením Ministerstva práce a socíalních věcí (od 36 800 kč). Z ceho z vypliva ze zamestnavatel za mne musi platit dane ve vyssi 10.-12.000 kč.
Může li být v pracovní smlouvě uvedena zkušební doba, během které budu dostávat o polovinu méně, abych snížila daně pro zaměstnavatele - alespoň během prvních tří měsíců?
Pracovni smlouva pro ziskani modre karty musi byt sjednana na dobu nejmene jednoho roku, proto bavit se o nejake zkusebni dobe nema smysl.
Muzu se zeptat z jakeho statu jste a jakou praci budete v CR vykonavat?
Dekuji za odpoved.
Koukal jsem na ty prace. Zatim jich tam nastesti (pro Cechy) neni mnoho, ale uz je jasne videt ta struktura nabidek - minimalne z poloviny se pravdepodobne jedna o podvodne, nemoralni firmy, ktere se snazi obchazet pracovni a pravni trh v Ceske republice. Presne jak se dalo cekat.
Vetsina z nich z "rusky" mluvicich zemi (jestli to je vzdycky Rusko nevim, ale jmena zneji rusky a pozaduje se rustina na urovni rodileho mluvciho).
Jestli vam mohu doporucit, tak ve vlastnim zajmu se uchazejte o slusne prace, jinak se lehce v ocich Cechu uspesne zaradite do skupiny "ruskych zlodeju a podvodniku, ktere tady nechceme".
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.