Nejste přihlášen/a.
Chtěla bych se zeptat jak to je s trvalím pobitem nepohodla jsem se s matkou a ta chce abych se odhlásila z trvalého bydliště .kam se mám přihlásit jde to na uřad
Na úřad se sama přihlásit k pobytu nemůžete. Odhlásit Vás musí vlastník bytu (nemovitosti), ale i ten to může udělat jen v případě, že se delší čas nebudete zdržovat v místě současného trvalého bydliště. Musí být splněny zákonné podmínky pro odhlášení. Pak se rozhoduje ve správním řízení a teprve poté můžete být přihlášená k pobytu na úřadě. Takže dokud budete bydlet s matkou, pak Vás nemůže odhlásit ani ona. Vy byste si musela nají podnájem, odstěhovat se a přihlásit se na základě nájemní smlouvy k trvalému pobytu tam. Tím by se zrušil současný trvalý pobyt u matky.
doplněno 18.03.13 08:30:Pokud žijete s matkou ve společné domácnosti, asi nejste osoba, která dosáhne na dávky hmotné nouze, protože se počítá i její příjem...Mrkněte, zde se dozvíte více. Pokud si nebudete jistá, nebojte se zeptat přímo na úřadě:
doplněno 18.03.13 08:39:Ještě přidávám kalkulačky, kde si můžete orientačně pro přehled spočítat, zda by nárok vznikl..:
Příspěvek na bydlení zde: socialni-davky-2013.eu/...
Životní a existenční minimum zde: mpsv.cz/...
ještě jsme se chtěla zeptat jestli mám náký nárok na sociání dávky mám odpracováno OD 15.10.12 DO 4.1.2013 těď jsme přihlášená na úřadu práce jako nezamněstnaná ,jsem v 3 mněsíci těhotenství a do práce mně níkam nevemou mám náký nárok na státní podporu?nebo náké dávky
Co se týče Vašeho těhotenství, máte především právo na příspěvek od otce dítěte. To Vám nejspíše řeknou všude...:
Příspěvek na výživu a úhradu některých nákladů neprovdané matce
Otec dítěte, narozeného svobodné matce, musí matce dítěte po dobu dvou let přispívat na její výživu a musí jí poskytnout i příspěvek na náhradu nákladů spojených s těhotenstvím a porodem. Soud může rozhodnout o povinnosti zaplatit tyto náklady i před narozením dítěte, je-li otcovství konkrétního muže pravděpodobné. Příspěvek na výživu neprovdané matky je určen přímo pro matku dítěte. Výživné pro narozené dítě je určováno samostatně v rámci vyživovací povinnosti rodičů.
doplněno 18.03.13 08:45:Takže se především obraťte na otce svého dítě a žádejte, nač máte právo. Pokud to nepůjde dobrovolně a dohodou, musela byste si své právo vydobýt soudní cestou, aby svoji povinnost vůči Vám plnil..Je to jeho povinnost, ne státu...
doplněno 18.03.13 08:58:Příspěvek na bydlení by se Vám osobně posuzoval společně s Vaší matkou. Protože u ní máte trvalé bydliště. Kdybyste měla trvalé bydliště u matky Vašeho přítele, počítaly by se do toho příjmy všech členů, žijících v jedné domácnosti, dle toho by se posuzoval nárok na tuto dávku...Viz. mé odkazy výše. Mrkněte do nich.
otec je známí ale je to student, máme společne náký nárok na dávky nebo jenom on má nárok na něco žijeme už rok u jeho mamky je možno odstat náký příspěvěk na bydlení nebo nákpou pomoc
Nějak tomu přestávám rozumět. Když jste se nepohodla s mamkou, myslela jsem si, že svojí.
Ale Vy najednou píšete, že žijete už rok u jeho mamky.
Tak to máte o to jednodušší. Vraťte se ke svým rodičům, pokud jste se nepohodla s jeho matkou. A od tatíka studenta koukejte vyzískat to, na co máte Vy i vaše děcko nárok. Jaga.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.