Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bulka na krku - co by to mohlo být?

Od: kolka odpovědí: 11 změna:

ahojte...mám menší problém...zhruba tak před měsícem a půl, jsem si našla bulku ve spodní části krku...pozornost jsem tomu moc nevěnovala, protože za pár dní trochu zplaska...ale pak jsem zjistila, že se občas je větší, občas menší, jak kdy...nevíte co by to mohlo být? Předem moc děkuji za odpovědi

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

vosikac*
hodnocení

0x

To nevíme a ani nezjistíme. Neváhejte a navštivte lékaře! Čím dříve,tím lépe ... Nemusí to být nic víc, než jen podkožní bulka, ale jistota je jistota. není radno si zahrávat!

hodnocení

0x

Jestli je to kolem 1-2 cm, tak je to pravděpodobně mízní uzlina. Normální jev.

marenka*
hodnocení

0x

Spodní část krku vepředu, nebo vzadu? :) Jinak např. já měla vzadu bouli, pokud budu počítat ohryzek na celou, tak v místě 20 minut, byla to zvětšená uzlina. Někdy v sedmé třídě základní školy. Až na základě této zvětšené uzliny a testům se přišlo na chronický zánět jater. ;) (dodnes nechápu, že mě nic nebolelo) Vepředu nevím přesně, ale tam by to mohl být problém se štítnou žlázou.

kolka
hodnocení

je ve spodní části jakoby skoro už u ramene...a je spíš na boku...

marenka*

To máte stejné místo jako já. Je to uzlina, ale zvětšená uzlina značí nějaký zánět v těle, může to být kdekoliv. Zajděte si k lékaři, vezme vám krev a bude mít hned jasno.

cocinkamichalka*

Souhlasím s Mařenkou. Někdy se uzlinka udělá i při oslabení organismu, svědčí opravdu o zánětu. Všiml/a jste si, že když jdete k doktorovi třeba s nachlazením, sahá na krk? Právě tam hledá ty uzliny. Uzliny se také dělají v podpaží a v tříslech.

ddasa*
hodnocení

0x

asi pred 8 let jsem mela buku na krku dole dost velkou doktoka me vzala krev,aby vyloucili to nejhorsi a pak mi na krcim dal mudr.antiboiotika a bylo to o.k.muzou ty byt i uzliny

Běžte k doktorovi, může to být i lymfom, nechci strašit. ale vzít krev by neškodilo.

mia78
hodnocení

0x

Samotná zvětšená uzlinka spíš značí oslabený organismus :), ale pokud se vyskytnou nějaké z dalších příznaků, jako horečka přes 38°, únava, noční pocení, svědění kůže, úbytek váhy apod., tak rozhodně vyhledejte lékaře - mohlo by se jednat o maligní lymfom, který je ale dobře léčitelný, pokud se objeví včas.

eivlis*
hodnocení

0x

Muj tehdy 7 lety syn mel taky jakousi bouli asi 5 cm pod levym uchem.Docela me to vydesilo a zmizet se tomu nechtelo.Sla jsem s malym vystrasena k nasi detske Dr.,ktera na to mrkla hned nad tim mavla rukou, ze je to uzlina, ktera casem sama zmizi.Byla to velka tvrda koule a chvilku to trvalo, ale casem opravdu uplne zmizla.Nevim presne na kterem miste to mate, ale asi byt vama, tak se pro jistotu taky zeptam doktora..

zwiki*
hodnocení

0x

Tukový nádor.Vyřizli ho a hups je tam opět.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]