Nejste přihlášen/a.
Dotaz ti přijde na mail, a ty z mailu pěkně odpovíš
Normálně jí odpovíš a nikam se to nepřeposílá, jde to přímo na její mail
Tazatelka sice poslala zprávu z Aukra, ale tam je zaregistrovaná přes svůj mail, takže dotaz je jakoby poslán z jejího mailu, i když pod hlavičkou Aukra.
doplněno 16.03.13 19:07: Každý jsme nějak začínali
Krkovičko, nic zvláštního to není. Třeba to prodáš jako první a pak se najde někdo, kdo to hodně chce a koupí to i o tu tisícovku dráž. A nebo mu aukce skončí a on to neprodá, to je zákon trhu.
Ano, normální to je. Ceny si určují prodávající sami. Nicméně - kdo má větší šanci, že prodá? Předražený, nebo levnější?
Aukro je dobrý pokud nakoupíš třeba 10 věcí hodně pod cenou a pak prodáš 2 věci a zbytek 8 věcí si necháš máš zadarmo Jako obchodníka mě to baví. Já jsem třeba prodal DVD nepotřebný přehrávač za 2000Kč a pak jsem nakupoval/prodával a za asi 6měsíců jsem nakoupil manželce menší auto na nákupy za 55000Kč to je docela slušný a manželka se docela divila, kde jsem vzal prachy, když ona má domácí kasu.
Ano, aukce trvá 7 dní a končí v určený čas, ne třeba jako na mimiaukci, kde příhod v poslední minutě nastaví čas trvání aukce o dvě minuty. Kdo si na aukci přihodí, musí si prostě těch 7 dní hlídat. Aby mohla být aukce ukončena dřívě, tedy koupí věci, musíš mít v aukci zaškrtnuto políčko s možností "Kup teď" - toto se zaškrtává, když aukci vytváříš. Pokud jsi to nezaškrtla, tak jakmile aukce běží, už to nejde.
Co se poštovného týče, zasílám jedině doporučeně, tak je balík aspoň trochu krytý. Běžně takovýto doporučený balík stojí na poště kolem 65,-kč. Takové poštovné mívám u malých věcí (musí se brát také v potaz balení, spotřeba izolepy apod.). U větších věcí, které jsou těžší, a tím pádem na poště dražší, poštovné načítám.
doplněno 16.03.13 21:19: Kolikokoli - no co?:D Víc hlav víc ví. Třeba na zpoplatnění aukcí jsem si nevzpomněla
Přesně, jak píše Laďa Kdo chce s vlky býti... znáš to. Hlavně se nenechej odradit počátečními neúspěchy. Je pravda, že dost věcí se mi také nepodařilo prodat, protože lidé chtějí nakupovat levně, ale na druhou stranu nechci prodávat za desetinu ceny skoro nové zboží. To si třeba půlrok počkám a zkusím prodat znovu, třeba se to zrovna chytne.
Vidíš, a kdyby jsi už Kolikoli posílala ten odkaz, můžeš ho poslat i mně
Kdepak, když se chceš naučit plavat, musíš do hloubky, na mělčině se pořád jen odrážíš ode dna.. Vydrž, třeba ti tam naskáče suma, o jaké se ti nesnilo, taky už se mi to jednou stalo. Člověk by řekl, že je to na vyhození a on se najde někdo, kdo za to ještě zaplatí. Každá věc má svého potencionálního majitele. Příště si to tam nejdřív projdeš a dáš cenu jako ostatní, nebo jen mírně nižší, abys byla lepší.
Za menší balík si účtuji cca 50 kč, za větší 70-100 kč. Pokud máte kup teď, tak aukce skončí ve chvíli, kdy si to někdo koupí (dá nabídku). Pokud tam kup teď nemáte, tak aukce bude trvat těch 7 dní, přičemž vyhraje ten, kdo dal nejvíc.
Hlavně pozor - za podání nabídky si aukro účtuje poplatky (nízké). Já si toho všimla až asi po roce, kde mi psali, že jim dlužím 30 kč :D. To zaplatíte přes internet (nebo v bance) kdy chcete (po roce vás na to upozorní).
doplněno 16.03.13 21:18:martina: jáááj :D
doplněno 16.03.13 21:26: martinaa: to je pravda
krkovicka: a co tam prodáváte (můžete hodit odkaz, třeba i do soukromé pošty )?
Zkusit to můžeš, když dáš dobrou cenu, lidi koupí všelicos. Musíš to vyzkoušet, nebo třeba chvíli sledovat, jestli na aukcích s podobným zbožím někdo přihazuje.
Oni tam často lidi kupují rozbité telefony na náhradní díly. Tento sice nefungoval, ale kryt i display byl v pořádku, tak asi proto. Na aukru se dá prodat všelicos. Teda skoro. Nedávno jsem tam chtěla prodat dva velké pytle kvalitního - téměř nenošeného oblečení (na kluka, cca 10 let). No, nikdo to nechtěl.
Zdravím, mám dotaz na účastníky aukcí na AUKRU. Jak je to vlastně s nabídkami zboží za minimální částky - např. nábytek za desetisíce a je nabízen za stovky i méně. Znamená to, že se s prodávajícím domlouvám na ceně mimo AUKRO, on se tak vyhne polatkům za prodej? Za vysvětlení děkuji a omlouvám se krkovičce za využití jejího příspěvku - abych nezakládala nový na podobné téma.
Teď jsem dotaz nepochopil. Většinou dá prodávající cenu a pak lidi přihazujou. Tím se to může vyšplhat. Nevím o nikom, že by pak tajně zvedal, protože to musí prodat za to, kolik je nejvyšší nabídka. Kupující by byl sám proti sobě, kdyby na něco takového přistoupil.
doplněno 17.03.13 12:33:Aha, po Ladinově vysvětlení už mi je dotaz jasnější. Není co dodat, jestli je to ta odpověď, na co ses ptala.
Domlouvání mimo Aukro by se nevyplatilo ani prodejci ani kupujícímu. Pokud chci prodat a vím, že prodám, tak je nejlepší vystavit aukci od 1,- Kč. Na to se chytí i ten, kdo nemá zájem až tak velký. Částka během aukce narůstá podle toho, jak zájemci přihazují a jakou mají u svých příhozů nastavenou maximální částku.Z této max. částky automat pak přihazuje až do její výše. Takže skutečná cena se projeví obvykle až těsně před ukončením aukce, kdy už přihazuje jenom pár nejvážnějších zájemců. Takže cena se může během několika posledních minut vyšplhat z desetikoruny na desetitisíce.
doplněno 17.03.13 13:43:@kolikokoli - od 1,- Kč můžeš dát jenom věc, u které víš, že o ni bude zájem. U tiskárny se tohle předpokládat nedá. Ty se rozdávají i zadarmo.
Jo, můžu potvrdit, že se to nevyplatí. Ale stejně se nevyplatí taky přihazování od 1 kč. Dávala jsem tam kdysi tiskárnu se scannerem. Funkční i se softwarem. Dala jsem aukci od 1 kč a Kup teď za tuším 800 kč. Jenže aukce nešla, jak jsem čekala a přihodil jen jeden člověk za ru 1 kč. Po skončení aukce jsem kupujícímu napsala, že za 1 kč tu tiskárnu neprodám (měla jsem v popisku aukce, že čekám minimálně 200 kč), ale pokud bude chtít, tak tu aukci vystavím znovu (a už ne za 1 kč). No, kupující mi hned dala negativní komentář (který tedy vypadal jak od dvouletého dítěte). Měla jsem to asi čekat, no. I když jsem tedy měla v popisku, že za korunu to neprodám.
Kdyz sem na Aukru zacinal ja, takove veci se tam nedelali. Proste to je risk. Jestli to opravdu nepotrebuju, dam to od 1 koruny. A uvidime. Bud to nekdo koupi za 1000, nebo to prodam za korunu. Takto to na aukru fungovalo a fungovat melo dal.
Neni problem dat aukci od 200Kc.
kolikoli - když čekáte 200 , tak to vystavte od 200kč,
jinak kdyby výherce znal pravidla, tak to po Vás může vymáhat i soudně , a to už by jste se vůbec nedoplatila ,
(ukončením aukce vzniká platná kupní smlouva - viz aukro , lze vymáhat i soudní cestou)
doplněno 17.03.13 13:58:oprava - pro - kolikokoli.
Tak to už vím taky... teď. Tamto bylo poprvé, co jsem tam něco prodávala. Schválně jsem se koukala na jiné aukce a normálně tam psali (v popisku) "předmět prodám, jen pokud aukce přesáhne tolik a tolik kč".
No a právě tohle svědčí o neserioznosti prodávajícího a je to proti pravidlům Aukra. Od toho je tam právě možnost nastavení spodní hranice.
doplněno 17.03.13 17:06:Když prodáváš, tak nastavuješ pravidla aukce. Cenu, poštovné, způsob dodání nebo převzetí, způsob platby. A to jsou pravidla, o kterých se nediskutuje. Jakmile přihodím, tak souhlasím s těmito pravidly a jsem povinen je dodržet a nevyžadovat žádné výjimky. Zaznamenal jsem na Aukru třeba množící se nepříznivé komentáře kvůli výši poštovného. Neoprávněné. Jestliže je poštovné jasně uvedeno, tak s ním kupující svým příhozem souhlasí a není na místě o něm po skončení aukce diskutovat. Ať je jeho výše jakákoli. Neseriózní mi naopak připadá, když se prodejce chce na výši poštovného domlouvat po prodeji.
Nejde mi doplnit odpoved, tak reaguju.
To vsechno vim a chapu, ale kdyz sem na Aukru obchodoval ja, tak bylo v pravidlech napsano, ze prodejce nemuze aukci bezduvodne ukoncit nebo ukoncit z duvodu nizke ceny.
Šak říkám, že teď už to vím. Bylo mi nějakých 18 a zkoušela jsem to poprvé. Aukro jsem pořádně neznala. Vidělala jsem, jak to ostatní píší, tak jsem to udělala jedinkrát taky. Poučila jsem se a už to nedělám. Dala jsem tehdy na ostatním a myslela jsem si, že je to normální a není to proti ničemu. Jasně - neznalost neomlouvá, ale každý má právo na chybu. Kdyby mi kupující napsala, že je to proti řádu a musím jí to prodat, tak bych si to víc proštudovala a zboží jí poslala. No, co se dá dělat, je to už řada let. Teď tam prodávám normálně za ceny, které jasně uvedu. Chybami se člověk učí. Můžu být ráda, že chyba byla u tiskárny za 200 kč a né u nějakého drahého předmětu za x tisíc.
Já se přidám k Ládinovi. V tomto případě bych ti taky udělil negativní komentář a asi bych si na tobě i smlsnul, tohle se nedělá. Když to nechceš za míň, dáš vyšší vyvolávačku, ale tímto způsobem. Zřejmě jak říkáš jsi to dělala poprvé a spletli tě jiní uživatelé, ale pro příště pozor, stačí pár negativních komentářů a už tam nikdy nic neprodáš. Osobně, ať prodávám nebo kupuju, komentáře jsou první, do čeho vlezu, jakmile se mi někdo ozve.
Krokovicko, pozor na provize z prodeje, ktere musite pak aukru platit.
A lze si vsimnout i ruznych vychytralych lidi, co prodavaji nejakou drahou vec treba za 50Kc, ale postovne maji 900Kc.
Tim odvedou mensi provize aukru. Je treba hlidat i cenu s postovnym.
Chci se zeptat.Předmet jsem prodala.Ale kupujicí to zaplatil přes PAYu to mi vše prišlo a na moje aukro je napsane že banka převod udělala.Sám mi napsal žeposlal platbu a prosí o info k odeslání.Když vyjedu na moje AUKRO nastaveni výběru je tam moje čísloúčtu a vedle je výběry NA POŽÁDÁNÍ A AUTOMATICKÝ ja mam na požádání...je to spravné?díííky
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.