Nejste přihlášen/a.
Mám docela dobrej nápad s podnikáním, aspon teda mě připadá dobrej, nevíte kdo by mi tem nápad mohl schválit a ohodnotit aby mi ho nesebral? Mě napadlo se zeptat učitela ekonomiky, ale je ještě jiná možnost? Potom bych ještě ráda chodila do práce, aspon na částečný ůvazek (podle toho jak mi půjde podnikání). Jenomže mám ještě nějaký plány, kerý stojí hodně peněz. Třeba si pořídit psa. Ale jak pes vydrží sám doma? po tu dobu co budu v práci, a nebude mu smutno? Při tom podnikání bych byla asi doma (se psem) A vydrží pes v bytě? Když bych ho co nejvíc venčila? Psa bych strašně chtěla, klidně si pořídím byt někde, kde se bude psovi líbit (asi někde na okraji města) klidně se kvůli němu zkusím odstěhovat do chladnější oblasti v ČR i když zimu nesnáším. Klidně kvůli němu změním životní styl, ikdyž ten už ůspěšně měním (Jo vím co obnáší pes, platí se veterinářovi, očkování, odčervení, jídlo, cvičák, bordel v bytě, musím ho vychovat, venčení...)
S podnikáním neporadím, se psem ano. Víte všechno opravdu dobře a rozumně - nečistoty, škody, krmení, očkování, venčení... Takže víte, co pes obnáší.
Člověk musí mít rozum. Nejde o to, že má psy rád a chlupatého kamaráda by chtěl, ale jde o to, aby na něj měl čas. Psa nelze odložit do kouta jako plyšového méďu, ke svému pánovi si vytvoří přátelský, někdy až otrocký vztah a vyžaduje jeho pozornost, hry, vycházky. Měla byste si psa pořídit tehdy, když mu dokážete opravdu dát úplně všechno, včetně svého zájmu o něj a své časté společnosti.
Umřel mi labrador. Byla jsem takřka šílená. Ale v současnosti se starám o 88 letou tchyni, která je na úrovni 3 letého dítěte. Možná i míň. Proto vím, že bych obojí nezvládla. babču nemohu nechat doma několik hodin samotnou a jít s pejskem do lesů /i když bych hrozně ráda/. Musím uvažovat rozumně, ne co bych chtěla, ale co mohu zvládnout. A co je prioritní.
Proto čekám. Nepřeji babče nic špatného, jen ať si tohoto světa ještě trochu užije, ale říkám si, že až jednou mezi námi nebude, hned si pejsáčka vyberu. Žila jsem s nějakým celý svůj život a teď mi opravdu chybí.
Uvažujte stejně. Až budete doma, až se mu budete moci věnovat. Nejhorší jsou naříkající psi, když je páníček v práci a jim se stýská. Je to živý tvor, není to panenka. A podle toho přemýšlejte, aby se u Vás měl co nejlíp. Pokud zjistíte, že to zatím někde drhne, je lepší počkat, až se podmínky vylepší. Jaga.
Jestli jste sama v bytě a ještě chcete podnikat,tak si psa raději nepořizujte.Vždy je lepší,když je někdo doma třeba jiný člen rodiny.Jinak jsou to chudáci a často proštěkají celý den,když jsou sami vinou sobeckých lidí,kteří myslí hlavně na sebe a psa zavřou na celý den do bytu a vrací se pozdě domů.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.