Nejste přihlášen/a.
Poradíte někdo? Vím sice, pro kterou firmu pracuje člověk, který mi nevrátil půjčené peníze. Potřebuji zjistit jeho bydliště, které jeho zaměstnavatel samozřejmě zná, ale pokud se dojdu přímo na firmu, pro kterou jezdí, zeptat, tak mi je nesdělí. Jakým způsobem tu jeho adresu zjistit, třeba i pomocí nějaké okliky nebo finty, dá se něco dělat? Chtěl bych mu písemnou upomínku s výzvou k zaplacení dluhu poslat doporučeně na adresu, ale jak? Pořád totiž ještě věřím, že dříve než částku začnu vymáhat soudně, že bych jej tímto způsobem mohl snad k zaplacení nějak přimět. Případně osobním pohovorem. On totiž spoléhá na to, že jeho nynější bydliště neznám a tak telefon nezvedá a na meil neodpovídá. Pokud by věděl, že jeho adresu znám, necítil by se tak jistý a třeba by přestal dělat mrtvýho brouka a dalo by se s ním ještě mluvit. Poradíte jak na to? Dík
Dobrý den, je jen jedna kategorie osob, která má o adresách nejlepší a aktuální informace a i zároveň mohou tyto informace poskytovat - záleží, ovšem, jen na jejich ochotě. Jsou to poštovní doručovatelky.
Pokud znáte alespoň město, kde by hledaná osoba měla bydlet, tak se spojte s vedoucí pošty. Ta bude informovat své doručovatelky a ty už budou vědět, která této osobě doručuje poštu. Pokud vysvětlíte, proč tu adresu potřebujete, tak by to mohlo vést k úspěchu. Já jsem jednou takto adresu získal. Zdravím!
Existuje ještě jedna kategorie a tou je zdravotní pojišťovna. Tam ale taky nesmí sdělovat adresy a zaměstnavatele, ale znáte to ...
Musím oponovat. Dnes již ani poštovní doručovatelky nemohou tyto informace vykládat každému na ulici. Všeobecné info, třeba kde najdete nějakou firmu v ulici ano, ale toto je zakázané.
Může se stát, že se v dobré víře pomoci prokecne, ale správně by tuto informaci, kde, kdo bydlí neměla poskytnout.
doplněno 16.03.13 12:58:reakce na bena
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.