Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
jsem starobní důchodkyně a bydlím v domě s pečovatelskou službou, asi před rokem a půl mi byla určena exekuce na můj důchod, který je cca 8000 a to asi 750 Kč měsíčně. Tuto častku mi každy měsíc strhávala OSSZ a posílala věřiteli, takže jsem poctivě splácela. Nicméně mi tento měsíc exekutor zablokoval celý účet a jsem uplně bez prostředků. Vůbec nevím proč. Může mi prosím někdo poradit proč k tomu došlo. Děkuji. Krupová
Dobrý den. Abyste nezůstala bez fin. prostředků, máte právo si vybrat z účtu dvojnásobek životního minima. Takže pokud tam ty peníze máte, udělejte to. Banka Vám to musí umožnit ze zákona. Lze to udělat však jednou za trvání exekuce. To je to, co můžete udělat ihned. Exekutor jedná na popud věřitele, takže se zkuste obrátit na něj a zeptejte se, proč exekutor náhle obsadil celý účet, když Vám byly stanoveny měsíční srážky a ty byly dodržovány. Je zde samozřejmě možnost obrátit se přímo i na exekutora, ale ne každý je ochoten informace podat. Ale vyberte si z účtu peníze, jak Vám radím, abyste nezůstala bez financí. Máte na to právo.
doplněno 15.03.13 19:46:PS: Jen ještě upozornění - pozor na postup, při kterém by došlo ke krácení věřite...
Všem,kteří mi odpověděli děkuji,jsem nyní ve fázi,kdy jsem zažádala na OSSZ o zasílání důchodu složenkou,nicméně tento akt může trvat až 3 měsíce!,tedy mohu zůstat po tuto dobu absolutně bez jakýchkoliv prostředků a patrně se stanu bezdomovcem..Jednorázovou částku ve výši dvojnásobku život. minima mi banka vyplatila,takže tento měsíc ještě přežiju,co bude dál nevím.Situaci za mě řeší syn s rodinou,protože jsem postižena Parkinsovou nemocí a těžce nedoslýchavá,navíc těžký diabetik.
Zasíláme exekutorovi žádost o uvolnění účtu s posáním mé fatální situace,kdy se dostávám do mnou neřešitelných existenčních problémů.
Ještě bych chtěla dopsat,že do těchto problémů jsem se dostala díky podvodným praktikám realitky PROLUX při prodeji mého bytu..kdo se jen trochu zajímá o nepravostech,které se dějí v naší zemi,tak jistě o této kauze slyšel.
Nezbývá než věřit,že exekutor mou situací pochopí,dnes jsme mu žádost zasílali...S pozdravem Marta Krupová
Nemůže Vás nechat bez peněz, exekutor podle mne vymáhal pohledávku a nyní si účtuje a vymáhá náklady. Myslím si, že Vám poradí kapkanadeje, ta se v tom vyzná víc jak já. Jak vyřešíte tuhle situaci, tak si nechcte udělat osobní bankrot (insolvenci, oddlužení), ten zloděj, co si říká exekutor potom utře nos. Hodně štěstí.
Dobrý den, musíte se zeptat na OSSZ, nejlépe osobně, po telefonu si Vás budou předhazovat jak horký brambor. Takže zajít a nenechat se odbýt, sdělit Vám to musí. Pak se obrátit na exekutora a řešit to dále. Nic jiného Vám nikdo neporadí. A než toto s exekutorem vyřešíte, tak si nechávat důchod dávat od pošťačky osobně, protože v tomto případě Vám dají alespoň existenční minimum nebo jak se tato nezabavitelná částka jmenuje. Kdyžtak mě někdo opravte.
frankie. Zaregistrujte se zde na poraďte a ozvěte se mi do vnitřní pošty. Nejspíš ve Vašem případě došlo k tomu, že Vám sice jsou peníze strhávány z důchodu, ale nejsou odesílány k exekutorovi! Již jednou jsem zde popisovala příběh jedné mé klientky, asi ve Vašem věku, které byly skoro dva roky strhávány peníze přímo z důchodu a na účet exekutora se nedostaly
. Tato paní na to přišla v okamžiku, kdy se exekutor objevil ve dveřích a požadoval 170.000,- Kč i když paní měla skoro celý dluh splacený. To co se děje v této republice je trestuhodné!
Vy v první řadě IHNED kontaktujte ČSSZ a nechte si peníze posílat složenkou. NIKOLIV na účet. Potom zajdete do banky a VYŽÁDÁTE si částku rovnající se životnímu minimu. Banka Vám ji musí vydat, i když je účet obstavený exekutorem. Pozor! Na toto máte nárok jen jednou jedinkrát.
Ostatní, co a jak dál probereme ve vnitřní poště, nebo po telefonu.
doplněno 15.03.13 19:44:haninko. Chodit na OSSZ je v tomto případě naprosto zbytečné. Toto se řeší POUZE na ČSSZ - reklamační oddělení. A věřte, že to tam děvčata nemají jednoduché a že mají práce až nad hlavu.
Je to jednoduché, protože to může udělat. ČSSZ snad strhává pro sebe, ona je věřitel, ne? Nemýlíte se, kdo vám to strhává? Musí vám zůstat minimum. Ex nemá stanoveno, jak plnit, takže je možné, že si stržené nechává pro sebe, na své náklady. Pak věřitel reaguje. Lépe je plnit přímo věřiteli a ex jen něco. . Zavolejte si na svoji správu ať vám to vysvětlí.
Dle exekučního příkazu mi již skoro 2 roky stahují z důchodu cca. 700 kč měsíčně.Důchod mi chodí na účet již ponížen o tuto částku,ČSSZ částky odesílá pravidelně,máme potvrzeno.Věřitelem jsou zloději z PROLUXU.Po telefonickém dotazu,proč se toto děje po pravidelném dvouletém splácení nám bylo sděleno,že částka se splácí pomalu a exekutor toto opravdu může udělat-holt nanarazili na zlatou žílu...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.