Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vyúčt. operátora -Přeplatky podléhající zdan

Od: ctucilivim odpovědí: 1 změna:

Dobrý den, hledám někoho kdo se v dané problematice orientuje a dokázal by mi "po lopatě" vysvětlit proč tomu tak je...

Operátorvi platím měsíčně fakturu formou složenky. První měsíc dejme tomu jsem měl fakturu vystavenou na 700 (zaplaceno) a další mi byla vystavena na 600 (aby se to lépe počítalo)...bohužel, co čert nechtěl, jsem omylem při platbě 600,- kč vzal ze stolu starou složenku na 700,- a službu jsem uhradil. Dobře, říkal jsem si, alespoň budu mít přeplatek 100,- kč které mi v další faktuře přijde k dobru...

Nyní přišla ona faktura, přeplatek z minulého období je ona 100koruna, nicméně operátor udělal to, že tuto částku zdanil (v reálné situaci šlo o přeplatek 94.99 a vypočetl to na 78.51 ) a prakticky mi tak uznal přeplatek nižší. Proč? Vždyť přece těch 95korun byla již mnou zdaněno...představoval jsem si to tak, že vypočtou novou fakturu a "natvrdo" mě z celkové částky vč. DPH odečtou těch 95,- korun...

Děkuji za vysvětlení.

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

uska*
hodnocení

0x

Fakturu vrátit, nemají na to právo. Chtějte vystavit na přeplatek dobropis a novu fakturu za daný měsíc. Po tomto můžete uznat zápočet, to je nová faktura mínus dobropis na 95,- Kč = rozdíl k platbě.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]