Nejste přihlášen/a.
Moje kamarádka pojede do lázní - poprvé v životě v 58 letech. Neumí plavat a asi se to už nenaučí, má jakousi fóbii z hlubší vody... Jak to bude v lázních, když bude mít třeba cvičení, či plavání v bazénu? Dostane náhradní procedury? Má někdo zkušenosti, jak to chodí? Děkuji za odpovědi.
Vaše kamarádka se nemusí obávat. Bazény, ve kterých se cvičí, nejsou hluboké. Chodí do nich všelijak pohybově omezení pacienti Kdo chce plavat, tak jde do jiného bazénu, kde je větší hloubka, ale ten všechny lázně nemají. Procedury přiděluje lékař a ten, kdyby přesto nechtěla, jí dá samozřejmně proceduru náhradní.
Při cvičení v bazénu mi voda dosahovala asi 15 cm nad pas. Takže se paní rozhodně bát nemusí. Kolem bazénu byla nerezová tyč - zábradlí a toho jsme se při cvičení držely. Takže by ani uklouznout neměla.
Do bazénu na plavání ji jistě nutit nebudou, když je neplavec.
Takže pokud se vody nebojí, není problém v mělkém bazénku cvičit. Tchyně měla jiný problém - nevlezla do vody hlubší, než kousek nad kotníky. Kolena už nepotopila. Tvrdí, že se jí dělá špatně, že se jí točí hlava a mazala ven. Ta by ani do toho bazénku nemohla cvičit. Ale myslím si, že to je jeden člověk z tisíce a že Vaše kamarádka to zvládne.
Cvičení ve vodě je prima, blahodárně působí na klouby, pokud ho paní bude moci beze strachu absolvovat, bude to pro ni dobře. Jaga.
Tak ve Vráži u Písku je rehabilitační bazén s madly kolem a i my nechodící to zvládneme a na plavání kde pouší jakési proti proudy a tam bych se já utopila a tak tam nelezu a nenechávám si to napsat. Moje zkušenost je, že když nechci např. plynové injekce ale chci parafín, masáže tak mi je doktor napíše a nenutí mě to co nechci. Mezi námi, nejraděj píší skupinové cvičení, ráno na balonech a odpoledne na žíněnce, podle mě je to levné a tak to šoupnou všem. Kamarádka jede do lázní prvně tak hlavně ať myslí na to, že si jede odpočinout a mnohdy taky zvednout sebevědomí, ne že poveze jako já poprve já kufr knih (ani jednu jsem neotevřela, nebyl čas) a kufr úžasných hader do společnosti to jsem zase psala manželovi aby poslal tenisky a teplákovku. A´t si to užije, ne jen léčení těla ale i duše, je to super a závidím jí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.