Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

AUTONEHODA- problémy a názory

Od: leontinek odpovědí: 9 změna:

Úvod:

Dobrý den tímto Vás všechny chci poprosit o rady, nepíšu zde proto aby jste mně soudily či psaly co jsem neudělal správně.Udělal jsem spoustu chyb a samoshřejmě že za tyto chyby budu pykat.Za každou chybu se platí a já uvítám každou radu či informaci.

Děkuji Vám a děkuji každému za každou odpověď.

Před týdnem jsem jel mimo hlavní se zbytkovým alkoholem 0,6.Sebraly mně papíry na 3.měsíce to mi patří.

Bohužel jsem sedl do auta a jel jsem sice přes pole a komunikace mimo hlavní ale jel.DO protisměru se vyřítilo auto, potkaly jsme se na úzké silnici kde se vešlo sotva jedno auto, a jak já tak i protijedoucí jsme strhly volant.

Já jsem skončilv příkopě a I Škoda Octavia v plotě, sepsaly jsme to ale já jsem neřekl že nemám Řidičské oprávnění.

Sepsaly jsme škodu a náhlasily.Policie na místě nehody nebyla,škoda na druhém autě cca 15 tisíc.

K auto- auto vlastním dva a půl měsíce a povinné ručení je placeno:já jsem auto kupoval bez přepisu.Majitelkou auta je paní, provozovatel vozidla byl pán kterému auto paní v minulosti prodala, a já jsem jakoby třetí osoba-provozovatel číslo 2.

Mezi sebou tedy mezi mnou a provozovatelem předem mnou máme sepsanou kupní smlouvu ale registrově je pořád majitelem auta paní.

Při hlášení nehody jsem nahlásil povinné ručení které je na paní.Sám povinné ručení uzavřené nemám jelikož jsem paní za povinné ručení zaplatil.Takže při této nehodyf iguruji jako provozovatel, tj osoba která řídila motorové vozidlo.

Chci se zeptat z jakého povinného ručení půjde škoda?Pozná pojištovna že nevlastním řidičské oprávnění?

Nedají to zaplatit mně.

Co se týče této problematiky tak uvítám rád informace.Vím že jsem převršil a porušil všechny zákony a sám se za sebe stydím.jsem ponaučen a opravdu mně to patří, přesto ale uvítám každou radu, děkuji.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

bezpojisteni.cz/...

zde si zadejte datum nehody číslo auta a zjistíte u které pojištovny je či není pojištěno vozidlo. pak lze řešit díle..

kde mám Menzlův proutek?

ifkali*

Zdravím,

tak jsem ten link zkusmo zkusila:) a zadala a jedno auto prej nemám pojištené,a to mám i povinné a havárko.

Jak to tam evidují...:) pomóc:)

Mám ho od listopadu 2012,že by to nikdo neaktualizoval?

nezadala jste špatně? Zkuste zkontaktovat Vaší pojištovnu.

to víte chyby se dělají všude..

doplněno 14.03.13 20:59:

kontaktujte Vaší pojištovnu, kde máte pojištěno vozidlo.

klidně spěte, vše se vyjasní?

ifkali*

Nezadala jsem to špatně,no asi dneska neusnu...Platím pojištěni a výsledek takový.

Tak tam zítra zavolám,že nejsem na netu v evidenci,na ČKP,nebo mám kontaktvat přímo Uniqu,kde mám havárko,co poradíte?

To je haluz,že jsem to tam ze zvědavosti zadala na základě Vašeho příspěvku:)

stirecek*
Mne to funguje, taky uniqa .

hodnocení

1x

Nejlepší by pro Vás bylo, kdyby jste z toho pojišťovnu úplně vyloučili. Že nemáte řidičák, poznají, dokládá se kopie jako podklad pro likvidaci. Že škodu nakonec zaplatíte ze svého, je více než pravděpodobné. A jestli to nenahlásí na policii je otázka.

albatros498022*

Pojišťovna mí ze zákona oznamovací povinnost a tedy na PČR událost oznámí.

albatros498022*
hodnocení

0x

Pokud jste způsobil nehodu v době zadrženého ŘP tak pokud toto neuvedete tak se vůči pojišťovně dopustíte trestného činu podvodu a to bych jaksi kvůli celkem zanedbatelné částce neriskoval.

leontinek
hodnocení

0x
Ano ale kopii Ridicskeho prukazu mam oscenovanou,jeste pred tim nez mne ho zabavily jsem oscenoval. I presto pojistovna pozna ze nemam ridicak?Vse hlasil druhy ucastnik nehody a lze vse nejak popr.zrusit tak abych vse zaplatil ja a vynechal pojistovnu?kvuli dalsim zapletkam s pol.cr a pojistovne event. pojistovacimu podvodu. Dekuji za rady.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]