Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Emoční inteligence - jak na sobě pracovat?

Od: alusska* odpovědí: 11 změna:

Milí rádcové, prosím o radu.

Dělala jsem si test Emoční inteligence a vyšlo mi to docela špatně - jako že na sobě musím skoro ve všech směrech zapracovat a zdokonalit se. Jenže jak?

Někdo mi zmiňoval metodu EFT, ale mě se to zdá skoro jako nějaká sekta, nechce se mi do toho. Určitě jsou i jiné cesty, jak na sobě zapracovat.

Můj problém je i trochu to, že při konfliktu se dokážu úplně nažhavit, mám temno před očima a nejsem schopna konstruktivní diskuze. I kdybych chtěla, nejde mi reálně a smysluplně přemýšlet a komunikovat. Tím mi pak vznikne hodně zbytečných problémů.

Řešil jste někdo tento problém? Děkuji :)

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Aluško, já si myslím, že byste si měla uvědomit , co stojí za řešení. Rozčilování se. Co to změní a jestli to vůbec změní. Už jsem tuhle modlidbu sv.Františka napsala tady několikrát, ale napíšu ji klidně ještě jednou:*hej* Pane, dej mi sílu přijmout to, co nemohu změnit. Odvahu změnit to, co změnit mohu a moudrost rozlišit jedno od druhého. *hej*

doplněno 15.03.13 16:30:

No a o tom emoční inteligence je. Je potřeba na sobě popracovat.;)

alusska*
hodnocení

Babkazov: ta motlidba je hezky napsaná. Ještě v sobě najít ten vnitřní klid a pokoru a řídít se tím ...

kopretina25*
hodnocení

0x

Dobrý večer,

a jak by ste se charkterizovala osobně? Povaha prudčí a temperamtnější, ste rázná, přímá nebo mírná, klidná a dokáže vás rozparádit právě nějaký konflikt. Já bych asi trošku zapracovala na svém sebevědomí a naučit se trochu ovládat. Je to někdy těžké a ve vypjatých situacích určitě, ale myslím, že to jde. Chce to hlavně klid v duši a pořádek v hlavě.

Také jsem jeden čas bývala hodně vznětlivá a buchla jako papiňák při každé příležitosti. Ale pak jsem si říkala, že to nemá význam se tak nervovat a rozčilovat a hlavně, je to zbytečné. S určitými věcmi stejně nic neudělám, nemohu je nijak ovlivnit a nezměním je. Zachovat si chladnou hlavu a vše řešit s rozvahou.

doplněno 16.03.13 20:37:

Ještě jednou Dobrý večer,

modlidbička od sv. Františka je určitě dobrá věc. Ještě skvěle funguje, když si právě třeba naštvaného partnera představíte v duchu ve velmi směšné pozici ( např. s hlavou Mikimause nebo kačera Donalda). Témeř okamžitě se začnete smát a je po hádce. Vzhledem k Vaší mírné povaze je vznětlivost obraný prvek. Prostě nevíte co říct, jak reagovat, tak začnete křičet a metat blesky. Zkuste na tom zapracovat, věřte není to nic složitého a rozčilování Vám přivede jedině tak zdravotní újmu a to nám za to přeci nestojí!*dril*

Nedělejte si žádné testy a budete v pohodě.

alusska*
hodnocení

Dobrý večer,

jsem v zásadě tichý člověk, ale taky člověk, který má vždy rád pravdu. Když se přihodí něco, s čím nesouhlasím, nebo mne to omezuje, snažím se to změnit. Často se mi tak stává, že nejsem schopna konstruktivního řešení s partnerem a pak se vytočim do běla. Jsem většinou milá, hodná, citlivá, ale občas jsem fakt cholerik. Divná to povaha :).

hodnocení

0x

Řešil jsem podobný problém a to tím že jsem obchodní zástupce a tudíž komunikuji s lidmi každý den a ne každý člověk je příjemný... Stávalo se mi to že sem se hned vytočil a už byl i nepříjemný. Řešil jsem to s kolegy v práci a doporučili mě abych se vždy když mi někdo něco takového řekne v mé profesi asi takto: Neotravuj, děte do prd.. , nechte mě, atd... Tak prostě v klidu napočítaám si do deseti, a řeknu si jo prostě je takový, a budou i další ale z dalších sta budou příjemní lidé. Tím pádem jsem to dostal do podvědomí a už ani nemusím počítat a mozek to za mně dělá automaticky.

alusska*
hodnocení

Počítání do deseti dá člověku určitě čas, abyc nabral síly.

Ještě mi prosím řekněte, jakým způsobem jste to jednání s tím protivným člověkem dokončit. Dobře, počítáte do deseti, uklidníte se, ale máte jednání ještě před sebou. To Vás ten člověk nevytočí znovu a znovu? Jak udržíte klid a jak docílíte, aby to na Vás nebylo pozanat, že jste úplně otrávený z toho člověka? Děkuji za odpověď :)

tomaslad*
hodnocení

0x

Muj kolega - je takovy mirny, slusny, poddajny, to dovedl k dokonalosti. Vzdy, kdyz ho nekdo jebe - sef, na porade, zakaznik na nejakem kontrolnim dnu a pod. , tak jakoby jeho duse vystoupi z jeho tela, vznese se asi 3 m nad nej a ta duse pak k nemu samemu promlouva: " No to je ale peknej č..., ten co tu sedi a jebou ho, urcite si to zaslouzi a dobre mu tak..." A kdyz to skonci, vrati se myslenkami zpet, oklepe se a jde svou cestou a je uplne happy, nema stresy, je v pohode.

alusska*
hodnocení

Což o to, 'to vzdálení se mysli nad tělo' jsem již v minulosti zkoušela a v té hádavé situaci mi ten klid vydrží jen do toho okamžiku, kdy jsem vyzvána k odpovědi, nebo to už nemůžu poslouchat. Pak se moje mysl do mozku vrátí a už to lítá. Dokázala bych to, ale nemohla bych během toho nic říkat a určitě bych se tvářila ironicky. Jsem to, jak se říká, co na srdci, to na jazyku.

To nadávání v duchu jsem ale u toho nezkoušela. Tak to zkusím. :)

figurek*
hodnocení

0x

Já bych vám poradil brát špatné výsledky takových testů s úplným klidem, protože ony často vycházejí špatně už ze zásady. Ony prostě musí vyjít špatně. Vy se pak dozvíte, že máte nižší míru nějaké inteligence a zároveň je vám nabídnuté řešení, kdy za nějakých pouhých 1800,- obdržíte příručku pro deset počátečních lekcí interaktivního sebevzdělávacího kursu. Po deseti počátečních lekcích přijde dalších deset mediačních, pak dalších deset doškolovacích a tak dále, no a na konci dostanete nabídku na další kurz. A vy platíte a platíte a platíte. A přesně o to tady jde.

alusska*
hodnocení

Věřím tomu, že je to velký business - každýmu doporučit, aby se zdokonalil a pak mu nabídnout drahý kurz. Co by člověk pro sebe neudělal, že?

Ani mi tak moc nejde o výsledek konkrétního testu, ale o to, abych zvládla svoje rychlý a ne vždy vhodný negativní emoce.

Jinak děkuju za odpověď. :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]