Nejste přihlášen/a.
Zdravím všechny zde, dnes po obědě začal mámu zlobit zub, už jednou vrtaný. Nedávno byla na prohlídce a zubař konstatoval, že pokud by zub začal zlobit, vytáhne nerv a prostě z něj bude mrtvý zub. Teď večer ale mámu bolí celá tvář směrem nahoru, nebolí přímo zub, ale vystřeluje to nahoru k oku. Teplota leze už na 37,4, tvář je oteklá a zarudlá.
Moje otázka ale zní: máma má rovnátka a kdyby se zub opravovat, poradí s tím na zubní pohotovosti? Jde jen o přeštípnutí a vytažení hlavního drátu, ale přece jen, nemáte někdo podobnou zkušenost?
Máma chce počkat do rána, ale přitom už skučí teď, a mnozí sami víte, jak při bolesti zubu čas pomalu utíká a jak by člověk nejraději mlátil hlavou do zdi.
Děkuji za rady.
Čím dřív , tím líp, na pohotovosti si nedovolí zubař práci odfláknout - (jen reakce na předřečníka)
doplněno 14.03.13 18:58:Za pakatel lze si nechat před výkonem na pohotovosti aplikovat injekci proti bolesti.
Děkuji, také myslím... mámě jde jen o to, že by se drát musel vytahovat a "obyčejní" zubaři nejsou tak školení, jako rovnátkáři.
Což netuším, takže bohužel opravdu nevím. Snažím se přemluvit k pohotovosti, ale brání se... koneckonců, je to její zub a nejí nerv
Děkuji, já si pamatuji, když to x let zpátky chytlo tátu, měl rozsáhlý kaz pod zlatou korunkou. Opravdu mlátil hlavou do zdi (protože je posera a bojí se doktorů), a máma ve dvě ráno budila sousedy s prosíkem, zda nemají něco účinného na zuby.
Popravdě, první pomoc od bolesti poskytnu taky, tak raději počkáme do rána. Zatím je v obýváku klid, žádné úpění ani rány neslyším.
Myslím, že pokud bude třeba, tak uvolní od zubu ty čtverečky, co je v nich drát. Jeden čtvereček teda. A ať si máma vezme Novalgin nebo Ibalgin, aby se trochu potlačil zánět. Asi by si měla nechat napsat antibiotika co nejdřív, protože bez ní jí asi nevezmou na zákrok. Nejspíš jí dají Augmentin 1mg. To jsou takové velké bílé tablety, možná znáš
Děkuji, ono je právě potřeba uvolnit ten drát, na čtverečku nesejde, ten nijak nevadí zubaři v práci.
Říkáš antibiotika? Nestraš... kdo by s ní doma vydržel
Viíš, to mě nenapadlo, beru kleště a jde se na to! Nedávno byla týden doma, jak jsem tu sháněla rady, zda nemá zápal plic, a řeknu ti ...
Marti, určitě si s tím na pohotovosti poradí. Ale podle mé zkušenosti většinou pouze uleví od bolesti - mě zub pouze vyvrtal (zánět), pak jsem musela jít ke své zubařce. Mezi tím byly dva svátky a víkend, takže jsem měla 5 dní díru v zubu, v pondělí mi doktorka vyčistila kanálky a bylo to.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.