Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Může mě propustit hned?

Od: pinkeee85* odpovědí: 7 změna:

Zdravím ,

chystám se ukončit pracovní poměr k 1. 6. 2013. Výpověď je tedy nutno podat 2měsíce předem, že? Momentálně je ale náš pan ředitel v rozpoložení, že vyhazuje na počkání. Stěhovat se budu až v červnu a pokud by mi udělal to , že mě propustí ihned, udělal by mi čáru přes rozpočet ... Zajímá mě jestli má na to právo? Když já mu donesu výpověd s klasickou 2měsíční výpovědní lhůtou?

Díky za odpovědi

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

No tak vás hned nevyhodí. Musel by mít vážný důvod a ten mu vy přece nedáte. Nebojte se a podejte výpověď dle ZP.

doplněno 14.03.13 13:23:

Čili výpověď jim doručte do 31.3. a nechte si to podepsat. Jak má vypadat si najdete na netu.

hodnocení

0x

Záleží jakou máte pracovní smlouvu. Pokud na dobu neurčitou, tak vás hned nevyhodí.

pinkeee85*
hodnocení

Ano na dobu neurčitou. Dělám tam už třetí rok ...

mowla*
hodnocení

0x

Vyhodit tě jen tak nemůže pan ředitel ať je v jakém chce rozpoložení... :-D

Ale může na tebe případně ´vyšťourat´ nějaké porušení pracovní kázně a pokud bude dost závažné, může tě vyhodit i ´na minutu´ (typicky alkohol na pracovišti). Pokud pracovní kázeň neporušuješ (nemáš nějaké postihy aj.), musí akceptovat výpovědní lhůtu a nebo s tebou uzavřít dohodu (něco za něco - např. okamžité ukončení pracovního poměru za ´odstupné´).

hodnocení

0x

Dobrý den. Ano, pokud dáte výpověď, je třeba počítat s dvouměsíční výpovědní lhůtou. Máte-li smlouvu na dobu neurčitou, ta lhůta platí jak pro Vás, tak pro zaměstnavatele, takže Vás propustit hned, nemá právo v tomto případě. I on se musí řídit zákoníkem práce a nesmí si ho přizpůsobovat, jak se mu hodí a jak se zrovna vyspí.

iz*
hodnocení

0x

S výjimkou dohodoy o rozvázání pracovního poměru a pracovního poměru sjednaného na dobu určitou, končí pracovní poměr poslední den kalendářního měsíce.

Doručíte-li zaměstnavateli písemnou výpověď do 31. března včetně (nechte si převzetí potvrdit na kopii výpovědi), skončí Váš pracovní poměr 31. května.

Okamžitého zrušení pracovního poměru ze strany zaměstnavatele se podle mne obávat nemusíte.

piskot*
hodnocení

0x

Dobrý den

vyhodit Vás nemůže pokud máte smlouvu na neurčito.také jsem odešel od soukromníka, který se k nám všem choval jako prase,porušoval co mohl ,ale propustit někoho a porušit zákon se neodvážil.Pokud dáte dvouměsíční výpověd musí jí přijmout,doporučuji si udělat 2 smlouvy jednu dát řediteli a druhou si nechat od něj podepsat s datem a razítkem,aby jste měl něco v ruce pro případné spory.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]