Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
chtěl bych se poradit co je všechno zapotřebí pro to abych mohl nakupovat v Makru? Jak se tam registruji a co potřebuji?
Měl jsem dříve ŽL, ale nyní ho mám pozastavený, mohu se registrovat?
Poradí mi někdo?
Děkuji
Pokud si dobře vzpomínám - stačí IČO, DIČ a občanka, ŽL nebo výpis z obchodního rejstříku. Myslím, že pozastavené podnikání Makru nevadí.
Registrovat se můžeš na makro.cz/... a nebo osobně v některém z marketů.
doplněno 14.03.13 12:52:Jen - mimochodem - už dávno neplatí, že v Makru je všechno ´levnější´ a pozor na to, že prodej-koupě neprobíhají podle občanského, ale obchodního zákoníku (zejména je potřeba koukat na podmínky záruky - reklamace).
doplněno 14.03.13 12:55:Zabu - někdo z Makra ověřuje, zda má živnostník pozastavenu činnost? - nerejpu, jen se ptám (a považuju to předběžně za nesmysl - Makru jde o prodej, ne právo).
Registrace jde i na popzastavený ŽL. Nevím zda platí ještě podmínka určitého obratu za čtvrtletí.
Souhlasím, že registrace může být i na pozastavený ŽL. Nikdo to nezkoumá - kamarád se také tak zaregistroval začátkem ledna. Bílá kartička platí celý rok, pokud se nakoupí každé pololetí - tuším za 2tis bez DPH (přesnou částku nevím, ale je to tak málo). Potom je stříbrná karta a zlatá karta, tam je daleko vyšší obrat. Podotýkám jen, že Makro shání zákazníky, protože jich ubývá. Já mám zlatou kartu a už jsem 1,5 nic nenakoupila a pořád mi platí - jen jsem tam brala benzín.
Makru ubývají zákazníci, protože dnes už je 90% zboží, které je dražší než ve slevách v supermarketech. Známá si mi posteskla, že jedno kilo mouky tam měli za 13,20 bez DPH. Když DPH připočtete a dáte svoji marži, tak je výrobek neprodejný. Levnější bývá drogerie když je v akci, ale to je asi tak všechno.
Uska: Není pravda co tvrdíte. To co píšu výše, je cca dva měsíce stará osobní zkušenost z Makra v Liberci. Ještě mi poradili, ať si půjčím kartu od někoho kdo ji má. Jak říkám: Kocourkov. Spouštíme s manželkou živnost, tak nás zajímaly ceny. No a dopadli jsme na tvrdo.
jdi do Tesca a jemu podobnému obchodu a nakoupíš vše levněji a nemusíš brát po kartonech, i když už dost věcí prodávají po kusech oproti dřívějšku. Makro už není to Makro co bývalo
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.