Informace v životopisu

Od: Datum: 14.03.13 07:46 odpovědí: 13 změna: 14.03.13 15:22
Dobrý den.V životopisu se musí uvést pravdivé informace?Co když restaurace kde jsem dělala 5měsíců kuchařku již neexistuje a býv.zaměstnavatel již nemá žádné zaměstnance tudíž ukončil živnost.Můžu tedy napsat že praxe byla delší?Počítá se pracovní poměr od-do,i když pracovní smlouva byla ukončena ke 3.roku dítěte?Tzv.rodičovská;mateřská dovolená?Mám uvést i rodicovskou dovolenou?Děkuju.
Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Datum: 14.03.13 07:50
avatar

Když budete lhát, jednou se to provalí...Rodičovskou neuvádějte, ani počet dětí nemusíte uvádět, dokonce ani datum narození...

Ohodnoceno: 0x
 
Od: krkovicka*
Datum: 14.03.13 07:56
Jj asi je to nesmysl.Dělala jsem tam pouze 5měsíců.Šéf restauraci prodal a nový majitel si tam zřídil Hernu.Takže kuchyň už nebyla potřeba.Nemyslím si že by v novém zaměstnání kontrolovali všechny zápočtové listy že všech zaměstnání.
Od: darda
Datum: 14.03.13 07:56

V životopisu můžete klidně trochu přilhat.

Personalisté s Vámi také žádnou fair play hrát nebudou.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 14.03.13 08:09
avatar

Nepitvala bych to tak, že jsem vařila 5 měsíců třeba U kulatý báby a pak 3 měsíce U červenýho vola, 6 měsíců U lva.

Napsala bych třeba, že mám 8 letou praxi v pohostinství /nebo ve veřejném stravování/ a to profesích: kuchařka, servírka, provozní a nebo to, co jste prostě dělala. Ale mělo by se to zakládat na pravdě.

Podrobnosti vynechat, to nikdo rád nečte, někdo to nečte vůbec. Spíš v kostce uvést co umíte a co byste mohla zaměstnavateli nabídnout. Hodně štěstí. Jedlo se, jí se a jíst se bude, tak snad slušnou práci najdete. *placni*Jaga.

Ohodnoceno: 2x
 
Datum: 14.03.13 09:21
avatar

Záleží, jakou "hru" budete hrát s případným budoucím zaměstnavatelem. Pokud budete jednat s normálním člověkem, udávejte všechno pravdivě, ale mnohem častěji se bohužel hraje "profesionální hantýrka" (Oni se tváří, že jde o profesionální práci pro opravdové specialisty a vy děláte, že jste právě ten specialista ). V takovém případě piště do životopisu třeba jen roky (např. pracoval jsem od listopadu 2006 do února 2007 u XX, pak jsem byl až do října bez práce a pak zaměstnán u XY a vy napíšete jen 2006-2007 XX a 2007-... XY a vypadá to, že pracujete v kuse ) Rodičovskou bych nepsal...

Ohodnoceno: 1x
 
Od: krkovicka*
Datum: 14.03.13 10:18
Dobře.Hodlám rozeslat Životopis do dvou podniků a odejít se stávající práce.S jednou firmou už jsem v kontaktu.Bude lepší toho moc nerozepisovat.Chtěla bych tam uvést i brigády ale zase aby toho nebylo moc...tak nevím.
Od: ladaadal*
Datum: 14.03.13 10:22

Jestli se cítíš, že se v kuchyni chováš jako po tříleté praxi, tak to tam klidně napiš. Kontrolovat to nikdo nebude (navíc životopis není čestné prohlášení), bude je zajímat doklad o vzdělání a tvoje šikovnost. Já do životopisu cpu každou krávovinu, čím víc, tím líp. A pokud chce některý zaměstnavatel reference, stejně mu dáš kontakt na někoho, kdo ještě existuje, aby tě vychválil.*smich*.

JInak mě kdysi jedna kamarádka dala dobrou radu, kterou užívám. O cokoli zavadíš, to tam napiš, jako bys to dělal leta. Například s angličtinou, když jsem začínal, tak jsem psal, že ji umím a nikdy jsem ji nepotřeboval. A než jsem se dostal k zaměstnavateli, kde byla potřeba, tak jsem se ji naučil.

Ohodnoceno: 1x
 
Od: krkovicka*
Datum: 14.03.13 10:30
No to asi ne stou kuchyni.Nehlasim se na pozici kuchařky tam chcou vysoký požadavky,Flexibilita,12h i víc, so-ne a svátky.Navíc musis to umět což já vařím spíš po svém a zvládat ten stres.Jen jsem chtěla vepsat čím vším jsem si prošla;) uvidím.V práci se to sype,pořád chtějí nemožné za čím dal tím min peněz.Dělám už i noční za lajdaky.Takže buď to vydržet(což už se táhne rok a půl) nebo pápá adios.
Od: ladaadal*
Datum: 14.03.13 10:54

To chápu, praktikuju to tak už několik let. Když je výhled lepšího, proč setrvávat. A člověk má hledat nové příležitosti pořád.

Ohodnoceno: 1x
 
Datum: 14.03.13 12:14
avatar

Někde jsem četla, že většina lidí v životopisech trochu lže. Personalisté s tím počítají.

Pouze se nevyplácí lhát v jazykových znalostech, pokud se člověk hlásí na místo, kde ten jazyk bude zapotřebí, a může ho zaměstnavatel hned prověřit. Tam samozřejmě hrozí ztrapnění. Ale to se Vás samozřejmě netýká... :)

Ohodnoceno: 0x
 
Od: ladaadal*
Datum: 14.03.13 12:29

Problém je v tom, že se to špatně pozná,ale většinou to vyplývá z pozice. obchoďák v nadnárodní společnosti ji nutně potřebuje, ale třeba kontrolor už ji nevyužije a požadují to jen z principu, protože je to dnes IN. Setkal jsem se s tím mnohokrát.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 14.03.13 14:27
avatar

mesic sem, mesic tam, ale kdyz si vezme kalkulacku musi to sedet

Ohodnoceno: 0x
 
Od: hm®
Datum: 14.03.13 15:22
avatar

Já bych tedy nelhal (kdo má pak pořád myslet na to, co jsem uvedl zrovna zde, že ). Ale zbytečně bych ani neprobíral detaily, zvlášť, kdyby třeba nevypadaly dobře. Takže, jak už někdo psal, uvedl bych roky od-do. Zato bych se rozepsal, co všechno jsem tam dělal.

Brigády bych uvedl, jen jestli souvisely s oborem (a nestyděl bych se za ně). Třeba jen souhrnně, jako "to a to u těchto zaměstnavatelů: ...".

Ohodnoceno: 0x
 

 

 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.