Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak poslat balík na SK - dobírka

Od: martin26 odpovědí: 9 změna:

Dobrý den,

chtěl bych se poradit, potřeboval bych poslat balík na Slovensko, nevím však jak to udělat aby mi dotyčný dal peníze za zásilku, může to být klidně v EUrech.

Na dobírku na SK to asi nejde?

Nebo jdou převést peníze na účet z SK do ČR? Jaké by pak pro mě byly poplatky za přijatou platbu když mám ČSOB?

Nebo máte nějaký jiný způsob jak to udělat?

Nevím si s tím rady, děkuji Vám

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

uska*
hodnocení

0x

Balík na dobírku do SK podáte normálka na poště. Přímo na poště vám pracovníce přepočítá Kč na eura, zákazník zaplatí poště a ta vám je zpět přepočítá na koruny a podle toho jak dobírku zadáte, vyplatí vám pošta peníze na složenku a nebo zašle na účet.

hodnocení

0x

Dělá se to občas tak, že dotyčný pošle eura v doporučeném dopise a ty mu pak pošleš balík na Slovensko.

hodnocení

0x

Já to řešil zda dobírku či na účet,ale kupující to vyřešil za mne-poslal eura podle kurzu v cenném psaní a já jemu poté zboží.Více Vám neporadím,ještě tak tohle: koukněte na stránky české pošty,je tam i kalkulačka zásilek na (nejen) SR a z ní jsem vycházel!

martinaa*
hodnocení

0x

ceskaposta.cz/... - najdete i ceník za zásilku na Slovensko. Pokud zasíláte na dobírku, částka za poštu se přičítá k ceně prodaného zboží.

A zde csob.cz/... najdete ceník CSOB pro zahraniční platby + co je k tomu potřeba.

martin26
hodnocení

Nevyznám se v tom moc dobře.

Neporadil by mi někdo kolik stojí takový balíček na dobírku do 1kg s hodnotou dobírky 700+ dobírka, poslat na SK?

Kolik by pak stálo připsání peněz na můj účet této částky 700+dobírka?

Tak podle mojich výpočtů 205 kč + 25 za dobírku. Čili 230 celkem.

buss

Vše je zde ceskaposta.cz/...

paw*
hodnocení

0x
Nejsnazsi je, kdyz vam ze slovenska posle penize na ucet. U fio banky je to dokoncd zdarma. Jinde by mohlo byt tez.

martin26
hodnocení

Děkuji za rady, zkusím se s ním domluvit, aby mi poslal peníze v ceném psaní, jinak zkusím poslat na dobírku, sice poštovné přes 200Kč, ale kdyby souhlasil, tak by to šlo.

Hezký den

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma jak poslat balík

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]