Dobrý den, chci se zeptat, mám nyní souběh dvou zaměstnání, obojí na HPP, u jedné firmy 8 000 Kč hrubého a druhá 12 000 Kč hrubého. Vím, že lze odpočitalnou položku na sebe a na 1 dítě, jsem samoživotelka, že toto lze odečíst pouze u jednoho zaměstnavatele. U kterého to bude pro mne výhodnější, dle výdělku, tam kde mám větší plat? Pak se chci zeptat, zatím mám souběh těchto dvou zaměstnání od ledna 2013, za leden vše v pořádku, ale co by se stalo, kdyby ony položky odečetly obě firmy nebo opačně ani jedna? Bohužel obě účetní dle mého názoru nejsou úplné odbornice..ale tím nechci nikoho kritizovat. Děkuji za odpověd
Záleží na Vás, u kterého zaměstnavatele podepíšete prohlášení k dani. Ten, zaměstnavatel, u kterého prohlášení podepsáno mít nebudete, nemůže slevu uplatnit. (Prohlášení smíte podepsat pouze u jednoho zaměstnavatele.)
Pokud by slevu neuplatnil ani ten zaměstnavatel, u kterého jste prohlášení podepsala, uplatníte si slevu po skončení roku v daňovém přiznání.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.