Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Potravinarsky prukaz vs brigáda

Od: prukaz odpovědí: 9 změna:

Ahoj, chci se zeptat, jestli potrebuju jako brigadnik na pozici pokladniho potravinarsky prukaz? Dekuji :)

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

albatros498022*
hodnocení

3x

Ano měl by být koneckoncůplatí stále a může se hodit i do budoucna.

ralzinka*

V Makru, v Bille, Tescu, Albertu, v Kauflandu a i v dřívější Hypernově ho po mně vždy chtěli. Dělala jsem pokladní jako letní brigádu.

Mimochodem dnes se mu spíš říká zdravotní průkaz:)

iz*
hodnocení

3x

To záleží na zaměstnavateli. Pokud půjde o práci s potravinami, měl by zaměstnanec zdravotní průkaz mít. (Potravinářský průkaz je starší označení, které se již nepoužívá.)

hodnocení

3x

Já myslím že ano. V podstatě se s potravinami budete setkávat, protože je budete brát do rukou a markovat. Průkaz vám vystaví obvodní lékař a budete jej mít napořád. Lékař tam má zápis o vydání tohoto průkazu a kdyby jste z jakéhokoliv důvodu nebyl vzhledem ke zdravotnímu stavu způsobilý, tak jej musíte odevzdat.

hodnocení

0x

Nevím,jestli to je všude stejné,ale dnes přijdete k lékaři a pokud nemáte žádný záznam v kartě,nebo zdrav. problémy,tak ho dostanete bez jakékoliv vyšetření.Prostě lékař vypíše,dá razítko,Vy zaplatíte a jdete.Kdysi kolem toho bylo plno běhání a vyřizování.mamina

majsterjoe*

No ono je to behani i dneska. Bohuzel lekari jdou dneska jen po penezich, takze je to nejak netrapi. Ale uz jsem narazil i na doktora, ktery dela kompletni vystreni, vcetne vyteru.

Ja mam zdravotni prukaz taky bez reci a problemu. Ale neni tak vsude.

hop®

Je to asi 13 let zpátky, jsem potřeboval zdravoťák do kuchyně, doktorka mi změřila tlak a za 300 dala razítko, mám to nadosmrti. Podle mne naprosto nesmyslné...

hop®
hodnocení

0x

Pokud budete dělat pokladního třeba ve stavebninách, tak pravděpodobně ne, Více by Vám měl říci potencionální zaměstavatel...

hodnocení

0x

Když jsem si vyřizovala ten zdravotní průkaz /potřebovala jsem ho na vydávání - porcování asi 110 obědů denně/,tak jsem byla taky udivena,že to bylo tak jednoduché a bylo mi lékařkou řečeno,že dnes se to řeší až když se něco semele.Kdysi hooodně dávno jsem si právě prošla tím kolotočem vyšetření,ale po změně zaměstnání průkaz zůstal u pův.zaměstnavatele,tak jsem musela vyřídit nový.No a jak píše hop,je platný do smrti.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma potravinářský průkaz

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]