Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Otoky na spáncích při tvrdé stravě

Od: kaspian* odpovědí: 2 změna:

Dobrý den, prosím o radu. Asi tak rok mám problémy při konzumaci jakékoliv tvrdší potravy, třeba oříšky, tužší maso, suchý salám... Viditelně mi otečou spánky, ztuhnou a způsobí to bolest hlavy a někdy i zvracení. Je to velice nepříjemné a nevím, co může být příčinou.

Předem děkuji za odpovědi.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

albatros498022*
hodnocení

2x

Podle všeho se bude jednat o stomatologický problém čelistního kloubu. Navštívit obdorné stomatologické pracoviště.

hodnocení

0x

Dcera v noci vrže zubama. Je to dost nebezpečné, protože si opotřebovává čelistní kloub, chrupavku na něm. Dnes už lékaři mění klouby jako na běžícím pásu. Ale jeden ne. Právě ten čelistní. ;) Vy můžete mít problém v tomhle kloubu a tím také namožené úpony a svaly, které čelistí pohybují a udržují ji ve správné pozici. Protože je těch úponů a svalů velká spousta, mohou působit na další svaly a úpony na hlavě. Já si myslím, že byste se měl zajít poradit k rehabilitačnímu lékaři, k fyzioterapeutovi. Nejprve jsem měla pocit, že by zubař mohl pomoci, ale ten zná jen vnitřek úst a vlasně většinou jen zuby. Svaly a šlachy a úpony znají na rehabilitaci. ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]