Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Daňové přiznání a vrácení daní

Od: klistynka007* odpovědí: 2 změna:

Dobrý den,
chtěla bych se zeptat na to, zda si musím podat daň. přiznání, popř. zda by mi byli vrácené nějaké daně..
V květnu roku 2012 jsem odmaturovala a doposud jsem nikde nepracovala na HPP(nastupuji příští týden), pouze o létních prázninách na DPP, můj výdělek za jeden měsíc byl okolo 5.000,-Kč. V listopadu a prosinci jsem byla na rekvalifikačním kurzu(podpora v rekvalifikaci činila za jeden měsíc okolo 3200,-). Prosím poraďte mi, co teď...
Hezký den

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

axlik*
hodnocení

0x

O letních prázdninách jsi měla pořád status studenta, čili i kdyby se tvůj výdělek měl danit, tak jsi od daní osvobozená. Ale to by bylo v případě práce na DPČ. Na DPP se daň neodvádí a ani nemusíš dávat žádné přiznání ;) Ke všemu ses přiznala pracáku :D oni by ti řekli kdybys něco musela ;)

ron*
hodnocení

0x

Dobrý den.

Pokud jste na "brigádě-DPP" podepsala prohlášení k dani - růžový dvoulist, vypočtenou daň Vám pokryla základní sleva na poplatníka + sleva na studenta.

Pokud jste ale prohlášení k dani nepodepsala, pak je rozhodující výše Vaší odměny. Nechte si u Vašeho bývalého zaměstnavatele vytisknout Potvrzení o zdanitelných příjmech, Bude-li na potvrzení uvedená odvedená daňová záloha, pak by se po zpětném podpisu prohlášení k dani a podání daňového přiiznání Vám tato daňová záloha vrátila . Vaše hrubá odměna by ale musela být vyšší než 5.000. Do 5.000 se bez podpisu prohlášení k dani zdaňuje daní srážkovou, která je konečná a do ročního zúčtování daně (daňového přiznání) nevstupuje.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]