Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
chtěla bych se zeptat na to, zda si musím podat daň. přiznání, popř. zda by mi byli vrácené nějaké daně..
V květnu roku 2012 jsem odmaturovala a doposud jsem nikde nepracovala na HPP(nastupuji příští týden), pouze o létních prázninách na DPP, můj výdělek za jeden měsíc byl okolo 5.000,-Kč. V listopadu a prosinci jsem byla na rekvalifikačním kurzu(podpora v rekvalifikaci činila za jeden měsíc okolo 3200,-). Prosím poraďte mi, co teď...
Hezký den
Dobrý den.
Pokud jste na "brigádě-DPP" podepsala prohlášení k dani - růžový dvoulist, vypočtenou daň Vám pokryla základní sleva na poplatníka + sleva na studenta.
Pokud jste ale prohlášení k dani nepodepsala, pak je rozhodující výše Vaší odměny. Nechte si u Vašeho bývalého zaměstnavatele vytisknout Potvrzení o zdanitelných příjmech, Bude-li na potvrzení uvedená odvedená daňová záloha, pak by se po zpětném podpisu prohlášení k dani a podání daňového přiiznání Vám tato daňová záloha vrátila . Vaše hrubá odměna by ale musela být vyšší než 5.000. Do 5.000 se bez podpisu prohlášení k dani zdaňuje daní srážkovou, která je konečná a do ročního zúčtování daně (daňového přiznání) nevstupuje.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.