Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,prosím o radu,kam se obrátit na proměnění peněz.Mám 5000 v drobných z pokladničky a na poště tuto službu nevedou.V bance si prý berou příliš velké provize za proměnu...?Děkuji za radu nebo tip
Ideální je mít známou na poště. My jsme takhle měnili peníze z maturáku, ale muselo to být postupně, tak cca 200-500kč za týden víc říkala, že udělat nelze, ale byly to koruny, dvoukoruny...
Jinak pamatuji si jak jsem jako chodil se strejdou v německu do banky s pytlíkem drobných, nasypali jsme to do automatu a dalo nám to papírový peníze. Bez poplatků, bez řeči, bez nutnost mít v bance účet a s kýmkoliv tam mluvit. Prostě jak když si člověk koupí v automatu kafe. A to bylo v době, kdy měli ještě marky. Jsme asi trochu pozadu.
doplněno 13.03.13 12:23:Ted mě ještě napadlo, když jsem psal o těch automatech, myslím, že když člověk nahází do automatu na kafe, na parkovací lístky peníze a pak to vystornuje, tak to vrátí jiné mince. Další možností je to naházet za nákup v tescu do samoobslužný pokladny.
Tam jsem jednou udělal opačný extrém, když jsem potřeboval rozměnit 1000kč, tak jsem si koupil jednu minerálnku a dal tam tu tisícovku a pohoda vrátilo mi to, pokladní by mě za tohle asi zastřelila Automat ještě poděkoval za nákup
Banka pouze za poplatek, zkuste vždy s menší částkou cca 500 obcházet trafiky. Pokud jsou ty drobné 10-20-50 tak to celkem jde ale pokud tam máte samé 1-2-5 tak to nechtějí nikde a nezbude než napočítat a vyměnit v bance za poplatek. Jo a v potravinách už když jsem dávala 400 v padesátikorunách tak pokladní měla řeči.
doplněno 13.03.13 12:23:Omyl, většina super-hyper marketů v Brně, naopak na chalupě zaplatit 1000kč v padesátikorunách nebyl problém, byli rádi, že mají tržbu.
Vesnický obchod že? Nemá co mít kecy, to že má vystudovanou jen základku a neumí počítat je její problém, jsou to taky peníze když já chtěl proměnit jen stovku třeba ve dvackách v albertu na infu, v kaufu na intu, tak mi dycky řekli že vůbec :D jen v kauflandu ze známosti mi to vždy vyměnila, když jsem tam pracoval :D ale jinak sem se setkal jen s blbým přístupem..Asi bych šel do banky a řek, že chci na svůj účet vložit (nemá li tak na poštu a zaslat na cizí účet) danou částku, čili 5000,- a vysypal bych ty drobáky na stůl, mají na to stroje a pokud ne, tak je její povinost přijmout hotovost
Ještě Vám poradím l=kárny. Když jsem chtěla někdy ušetřené drobné udat, tak jsem je naruličkovala a obešla lékárny a korunky mi směnili rádi. - pt
doplněno 13.03.13 12:39:pardon: ...poradím lékárny...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.