Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Posílání peněz na Paypal účet

Od: erkosak odpovědí: 5 změna:

Prodávám mobilní telefon přes internet a chci si na ebay koupit jiný.zajímá mě,jestli mi může zákazník zaplatit na paypal účet ze svého bankovního účtu,je to možné? Také jsou 2 druhy účtu a tom normálně osobní a podnikatelský.Nešel by převod na podnikatelském účtu,třeba? díky:))

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mowla*
hodnocení

1x

NE...

Na PayPal účet není možné přímo převádět peníze z bankovného účtu, to může pouze majitel na svůj PayPal (ze svého BÚ nebo karty).

doplněno 13.03.13 12:39:

Ještě jednou - z bankovního účtu ti na tvůj Paypal účet nikdo nic nepřevede...

Buďto ti zákazníci mohou platit na bankovní účet ze svého bankovního účtu (nebo třeba složenkou :-D ), nebo ti můžou platit ze svého PayPal účtu na tvůj PayPal účet.

doplněno 13.03.13 12:42:

PayPal účet nenahrazuje bankovní běžný účet, ale funguje jako ´elektronická´ peněženka ke tvému bankovnímu účtu - pro bezpečnější platby na netu (tvůj odběratel či dodavatel zná jen identifikátor PayPal účtu, nikoli podrobnosti ke tvému účtu bankovnímu či platební kartě).

erkosak
hodnocení

Jak je to tedy s podnikatelským účetem? Když obchoduji a zákazníci mi platí převážně přes účet,to by mělo být umožněno,ne?

ohneta*
hodnocení

0x

Ano je to možné, ale počítej s tím, že si paypal strhne docela slušnou částku.

erkosak
hodnocení

V kolika % se provize pro paypal běžně pohybuje?

ohneta*

Záleží na tom, odkud zákazník je, ale v průměru je to 3-4% + 10 Kč. Takže pokud mobil prodáš za 2000 Kč, tak ti paypal připíše jen 1900 Kč. Více se dozvíš tudy.

doplněno 13.03.13 09:36:

mowla má pravdu, já blbě četl. Z BU si můžeš poslat peníze jen na svůj PayPal, ne na cizí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]