Nejste přihlášen/a.
Zdravím,sama jsem dala výpověd -dohodou v zaměstnání,kde jsem pracovala dva roky,budu se stěhovat-mám nárok na podporu-__?díky
Také zdravím. Na podporu v nezaměstnanosti nárok mít budete, jestli-že jste za poslední 2 roky získala alespoň 12 měsíců důchodového pojištění (což předpokládám, že ano).
- Pokud máte v dohodě o ukončení pracovního poměru uvedeno jako důvod ukončení stěhování, podpora v nezaměstnanosti se Vám krátit nebude. Stěhování je akceptováno jako vážný důvod na straně zaměstnance k ukončení pracovního poměru. Pokud důvod uveden nemáte, pak se podpora krátí (jak je uvedeno výše) na 45%.
Klidně napište ještě dodatek k výpovědi, že důvodem je stěhování, pokud to nemáte ve výpovědi. Tuto výpověď, popř. i dodatek si okopírujte a vemte s sebou na ÚP až půjdete do evidence. - pt
"Výpověď dohodou"neexistuje. pracovní poměr jste dobrovolně rozvázala dohodou.
Není-li v písemné dohodě uveden vážný důvod podle zákona o zaměstnanosti (podle mých zkušeností ÚP žádné dodatečné dohody ani dodatky neakceptuje), budete mít po celou podpůrčí dobu nárok na podporu ve výši 45 % čistého příjmu.
___ Viz: Vážné důvody (zákon č. 435/2004 Sb. o zaměstnanosti, § 5 písm. c)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.