Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, potřebuji poradit, jak je to v případě poplatků za rozhlas a televizi když v ybtě již od prosince nebydlím,jsem u matky,byt se prodává ale mám tam stále zatím trvalé bydliště a matka paltí poplatky,tak jak se mám odhlásit, když poplatky platím zybtečně jelikož v bytě není nikdo a není tam ani tv a rádio byt je prázdný. Platby probíhají přes sipo. Díky za info.Hned to vyřeším až podle toho co mi napíšete.Díky.Převrátil Pavel
Pavle, dojdete na poštu, vyplníte formulář a je to hotové. Zruší Vám SIPO. Nic nemusíte dokládat, nikomu není nic po tom, co jste s přístrojem udělal.
Zase hloupost. Jistě lhát může jak chce. Jenže v tom tiskopisu musí vyplnit jak s přístrojem naložil a podepisuje se čestným prohlášením.
doplněno 12.03.13 13:22:A neruší se SIPO. Jenom položka v SIPU
Hm, takže já jsem došel na poštu ve Svítkově, že potřebuji zrušit poplatky za rozhlas a televizi pro tchýni, která ale bydlí v Jaroměři a odstěhovala se jinam, do domova důchodců. Televize i rádio zůstalo v domě. Donesl jsem poslední výpis ze SIPA, kvůli číslu, ochotná paní u přepážky vyplnila dokument, já to podepsal, poděkoval jsem a šel jsem dál...
takže si vyberte co se Vám líbí...
Pěkný večer, určitě zkuste zajít na poštu a zeptat se - všecko je o lidech, jestli to půjde nebo ne. Já chtěla odhlásit poplatky za tv a rádio za nepohyblivého otce v domově důchodců (jiná část Prahy) a nešlo to, prý to musí on osobně. Jako velký ústupek mi paní na poště dala 2 formuláře, který prý má on podepsat před pošťačkou, která to na poště odhlásí.
1. Zajde se na poštu
2. Vyžádá se "Evidenční list poplatníka Českého rozhlasu (České televize) - domácnosti" a vyplní se, popř. ho vyplní pracovník pošty podle pokynů:
3. Zaškrtne se "odhláška" , vyplní spojovací číslo SIPO a identifikační údaje poplatníka
4. Bod 5. Údaje pro odhlášku - zaškrtnete: "Žiji ve společné domácnosti s níže uvedeným poplatníkem evidovaným v SIPO . . . (atd) a vyplníte potřebné údaje (spojovací číslo SIPO, ident. údaje plátce). Váš podpis.
Až postupně odstraníte z Vašeho SIPO všechny platby, po určité době ho pošta sama zruší. Na jinou osobu převést nejde.
Dobry den, potřebuji poradit, jak je to v případě poplatku za televizi, když od června 2012 ve svem bytě nebydlím předala jsem ho bytovemu fondu, ale v obci mam pořad trvale bydliště.Zkoušela jsem to odhlasit nešlo to vzhledem k tomu že tam nebydlím a jsem ubytovana u kamaradky tak mě tam chodí pořad sipo a vznikl tam dluh ktery mě strhavají z platu, nevim kolik mam ještě splacet ani jak zrušit sipo aby tam pořad nenabihaly penize. Kamaradka nechce prazatím aby mě tam chodila korespodence skrz mou dlužnou častku. Díky za radu. Zdenka Sromovska
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.