Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Více brigád?

Od: zvedavec20 odpovědí: 4 změna:

Ahoj, mám dotaz ohledně brigád.

Jsem zaevidovaná na ÚP, ale žádnou podporu nepobírám. Nyní bych měla možnost brigády, do 4000/měs. - tedy tak, abych nebyla vyřazena z evidence a nemusela si platit zdrav. poj. Je možné mít takto několik brigád (každá do 4000/měs.) současně? Nebo se výdělky "sčítají" a já bych si musela platit ZP?

Děkuji za odpověď

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

krkovicka*
hodnocení

0x
Jednoduše-pouze jedna s maximálním výdělkem 4000kč.Jestli chcete více brigád pak si to budete muset zařídit jinak.jestliže přesahuje 10.000tak to už vás samozřejmě vyřádí z Up a ještě si z toho budete muset vzít kromě daní i soc/zdrav.
martinaa*

Není to tak úplně pravdu. Brigád může mít slečna při UP, kolik chce, ale dohromady nesmí vydělat před 4000,- hrubého.

doplněno 12.03.13 14:22:

"pravda"

iz*
hodnocení

0x

Pravdu má Martinaa:

Nekolidujících zaměstnání (zákoník práce pojem brigáda nezná) můžete mít několik. Podmínkou však je, že v souhrnu nepřekročí 20 hodin týdně a hrubý příjem (mzdu nebo odměnu) do 4.000 Kč hrubého. Od všech zaměstnavatelů pak musíte každý měsíc dokládat potvrzení o výši příjmu.

Další podmínkou je oznámení a doložení nekolidujícího zaměstnání úřadu práce předem nebo nejpozději v den nástupu. Kdybyste je nahlásila později, musel by Vás ÚP vyřadit z evidence.

doplněno 12.03.13 16:47:

Ještě upřesním, že výdělek je pouze ze zaměstnání s pracovní smlouvou. Pokud by nekolidující zaměstnání bylo na základě DPP nebo DPČ, nešlo by o mzdu (výdělek), ale o odměnu.

Původně jsem to nechtěla rozvádět, proto jsem použila souhrnné označení "příjem".

krkovicka*
Kdybych doplnila víc informací nemusela bych se stydět za nepravdivou odpověď která byla špatně napsána avšak myšleno taktéž.Výdělek tedy nesmí přesáhnout víc než 4000kč měsíčně a je jedno jestli jde z jedné nebo víc brigád.Takže asi takhle jsem to chtěla napsat.;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]