Nejste přihlášen/a.
Ahoj, mám dotaz ohledně brigád.
Jsem zaevidovaná na ÚP, ale žádnou podporu nepobírám. Nyní bych měla možnost brigády, do 4000/měs. - tedy tak, abych nebyla vyřazena z evidence a nemusela si platit zdrav. poj. Je možné mít takto několik brigád (každá do 4000/měs.) současně? Nebo se výdělky "sčítají" a já bych si musela platit ZP?
Děkuji za odpověď
Pravdu má Martinaa:
Nekolidujících zaměstnání (zákoník práce pojem brigáda nezná) můžete mít několik. Podmínkou však je, že v souhrnu nepřekročí 20 hodin týdně a hrubý příjem (mzdu nebo odměnu) do 4.000 Kč hrubého. Od všech zaměstnavatelů pak musíte každý měsíc dokládat potvrzení o výši příjmu.
Další podmínkou je oznámení a doložení nekolidujícího zaměstnání úřadu práce předem nebo nejpozději v den nástupu. Kdybyste je nahlásila později, musel by Vás ÚP vyřadit z evidence.
doplněno 12.03.13 16:47:Ještě upřesním, že výdělek je pouze ze zaměstnání s pracovní smlouvou. Pokud by nekolidující zaměstnání bylo na základě DPP nebo DPČ, nešlo by o mzdu (výdělek), ale o odměnu.
Původně jsem to nechtěla rozvádět, proto jsem použila souhrnné označení "příjem".
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.