Nejste přihlášen/a.
Dobrý den
stala se mi taková maličkost tedy aspoň podle mě mám malý sklep topíme dřevem uhlím mám tedy přes zimu vedle vodoměru naskládané dřevo asi jsem omylem porušil pečeť na vodměru zavolal jsem tedy na linku vody a kanalizace a přijeli od nich dva pánové vše zdokumentovali odebrali vodoměr a po 14dnech mi přišlo písemné vyrozumění že vodoměr byl v pořádku tedy měřil odběr správně ale já jsem porušil smlouvu a nebránil vodoměr proti poškození a pokuta 5000,-Kč a 1800,-Kč za jejich šetření a 1600,-kč za nový vodoměr bomba ne. Mohu se k tomu písemně vyjádřit ale vůbec jako nevím jestli jít za právníkem nikde jsem ve smluvě nenašel nějaké body podle kterých tyto pokuty stanovují a v zhledem k tomu že máme vodu o 100%dražší a je jen jedna firma v ČR co vodu dodáva tak jsem asi v pr...
v podstatě ještě můžete být rád, že vás nenařkli z černého odběru a nenafakturovali závratné částky. Osobně bych se odvolal s tím, že s částkou nesouhlasím - že to vzniklo omylem a nikdy před tím s tím nebyl problém. Prostě náhoda... šance? Bůh ví. Ale proč to nezkusit.
Každopádně po tomhle ponaučení si na něj udělejte nějakou "skříňku" nebo ochraný kryt.
doplněno 12.03.13 12:57:ty pokuty nemusí být ve smlouvě - ta se určitě odkazuje na "provozní řád" a v tom už to bude.
To je ještě levné. Většinou mají ve smlouvě že mohou vyúčtovat odběr vody plným průtokem po celou dobu od posledního odečtu do doby zjištění a to 24 hodin denně.
doplněno 12.03.13 13:47:Ta položka za nový vodoměr je divná. Asi se jednalo o platbu za předčasnou montáž. Vodoměry se mění asi po čtyřech (možná 6) letech a to je zdarma.
Vzpomínám jak jsem musel tu převlečnou ochranu naříznout (pořád plnila funkci) abych mohl vložit klíč a utáhnout převlečnou matici. Mizerně to utáhli a já bych měl vyplavený sklep. A nebyl žádný problém.
Právě že je to dva roky co nám dávali nový vodoměr který jsme také platili za těch 1600,-Kč rekonstruoval se celý barák takže spusta vodařů topenářu je možné že tu pečeť poškodil i někdo z nich nicméňe možná i já nevhodně umístěným dřevem .Již jsem vybudoval kryt z OSB desky. Jediné čeho jsem se právě dočetl že pokud uznají černý odběr nebo by byl vodoměr poškozen tak doplatit za každý den vodu . To by pořád ale nebylo 5000,-Kč protože poslední kontrola a odečet byl před vánoci. Takže asi 4měsíce zpět. Nechápu spíš proč vodoměr který jsem před 2rokama kupoval jen nezapečetili a nevrátili nám ho zpět když nebyl poškozený už by to bylo o 1600,-Kč levnější to bude asi tak jediné co mohu zkusit. Pořád spíš nechápu z čeho vyvodili tech 5000,-Kč a nejspíš se to asi nedozvím
Kžyž neco nevím tak se zeptám. Oslovte vodáru a ptejete se, třeba se úředník překlepl a měl napsat 500Kč. Zkuste nesouhlasit s jejich postupem.
Máte tam zlatokopy kterým jde o prachy a využijou každou příležitost. Pokuty nejspíš budou ve smlouvě, takže bránit se moc nedá. Leda si jít promluvit se šéfem a zkusit se dohodnout na rozumném řešení - vodoměr jste nepoškodil, vodu jste nekradl, tomu by měla odpovídat cena (cena za ověření vodoměru+osazení plomby). Pokud na vás chtějí víc, tak musí počítat že si z vás udělají nepřítele a máte páky jak jim to osladit - např. kontrola ve firmě určitě něco najde a zaplatí víc než vám vyúčtujou za omylem poškozenou plombu.
Zneužívání monopolního postavení v případě vody atd. bych tvrdě trestal. Pokud firma rejžuje, tak je třeba spojist síly a tlačit na město aby je vyhodilo nebo aby zlevnili, zvolit jiné zastupitelstvo, petice za levnější vodu, chození na schůze zastupitelstva a požadovat řešení atd.. Ovšem těch lidí musí tlačit hodně a to je v ČR problém, drtivá většina jsou ovce co jen nadávají v hospodě a neudělají nic...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.