Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
prosím poraďte jak mám vymáhat dluh. Nechci to dávat nějaké vymahačské firmě, protože si berou až 50% z vymožené částky.
Jedna firma mi dluží 75.000,-Kč a fakturu mají již 3 měsíce po splatnosti, když zvednou telefon tak jen slibují.
Jaký je váš názor na zveřejnění dlužníka třeba na tomto webu www.firmy-co-dluz/...
Dobrý den. Vlaďko, písemně firmu vyzvěte k zaplacení dlužné částky do tehdy a tehdy. Upozorněte je, že pokud dlužnou částku neuhradí bez dalšího prodlení do Vámi poskytnuté lhůty, budete nucen pohledávku nadále vymáhat soudní cestou. Čímž jim zbytečně navýšíte výdaje. Lhůtu, že si znamenáte a doufáte, že věc vyřešíte smírnou cestou. V případě soudního sporu, že budete požadovat úroky z prodlení a veškeré vynaložené náklady spojené s vymáháním své pohledávky. Pošlete s doručenkou, kopii si schovejte.
Pokud dlužnou částku neuhradí, pak máte dvě možnosti _ buď podat žalobní návrh na zaplacení k soudu sám, nebo se obrátit na advokáta a ponechat toto na něm, včetně zastupování u soudu. V případě, že budete ve sporu úspěšný a soud shledá, že Váš žalobní návrh je oprávněný, zaplatí náklady druhá strana. V případě, že by nepomohlo ani vydání platebního rozkazu, až se tento stane pravomocný, můžete se svého práva domáhat podáním exekučního návrhu. Vymáhání dlužné částky po firmě neodkládejte příliš dlouho...
-
Pokud má firma finanční potíže, můžete přistoupit i na splátkový kalendář. V tom případě doporučuji sjednat ho pomocí notáře, protože v případě, že jej nebudou plnit, nahrazuje notářský zápis rozsudek a Vy se můžete rovnou obrátit pro neplnění platební povinnosti na exekutorský úřad a vymáhat dlužnou částku exekučně.
doplněno 12.03.13 10:42:PS: Omluva za mužský rod, jste-li dle nicku žena.
Měla jsem podobný problém asi před 4mi roky. Nebyla to firma, ale fyzická osoba (sociální případ), které jsem dala na dluh zboží v částce 4000,- Kč. Vždycky mi ze sociálních dávek zaplatili až jednou ne. Lži z jejich strany, skrývání se. Už jsem byla zoufalá. Říkáte si, že to nebylo mnoho. Pro můj malý obchod ano. Navíc jsem se cítila uražená, že mě někdo vodí za nos. Viděla jsem několikrát jak ač "nemají" peníze, tak z autobusu tahají v taškách velké nákupy. Jednou jsem už vypěnila a táhla jsem paní ze silnici do obchodu. Neviděla mě nikdy tak řvát. Byla tak zmatená, že mi podepsala dopředu nachystaný dlužní úpis i s datumem kdy mi peníze vrátí.
Šly měsíce a ono nic. Pomalu jsem ji ani neviděla, protože vystupovala o zastávku dřív a chodila s manželem pěšky uličkami abych je neviděla. Došla mi trpělivost a kontaktovala jednu vymahačskou firmu,. která to vyřešila a ani vlastně nevím jakým způsobem. Peníze jsem dostala, jen mi odečetli 5%, prý vzhledem k tomu, že jsem měla řádný dlužní úpis - uznání dluhu. Později mi ani tak nešlo o peníze a šlo mi o to, že chci jakýmsi způsobem potrestat neplatiče, kteří mě uráželi svým chování, ponižovali mě a ostatním dokola povídali, že ať na peníze zapomenu, protože je nemají.
Česká společnost PROFI-CZ, spol. s r.o. se již řadu let specializuje na mimosoudní vymáhání pohledávek a odkup pohledávek.
Vzhledem k vysoké úspěšnosti vymáhání pohledávek neplatíte zálohy předem - platíte až tehdy, podaří-li se nám pohledávky z dlužníka "dostat" nebo pohledávky prodat. To znamená, že budete platit až z peněz, které vymůžeme. Většinou se s našimi klienty domluvíme na platbě v procentech z vymožené částky (5-30%). Na své pohledávky máte nárok a vymáhání dluhů s naší společností vám pomůže vaše pohledávky vyřešit.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.