Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kontrola ze sociálky ve druhém týdnu

Od: kemo® odpovědí: 8 změna:

Jsem na neschopence.

Vím,že 3 dny nedostanu žádné peníze,3 týdny platí zaměstnavatel a potom platí stát.

Kdy může přijít kontrola ze sociálky? Někde jsem slyšel,že už může přijít po 2 týdnech neschopnosti. To je přece ale nesmysl ne,když stát mě platí až po 24 dnech neschopnosti.

BTW:to že mě může zkontrolovat zaměstnavatel zde ted neřeším

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

zepe*
hodnocení

0x
cssz.cz/... vše popsánodoplněno 11.03.13 15:28:V období prvních 21 kalendářních dnů dočasné pracovní neschopnosti kontroluje dodržování režimu dočasně práce neschopného pojištěnce kromě okresní správy sociálního zabezpečení i zaměstnavatel.
laybor*

Neschopenka jde na sociálku ihned , tak můžou kontrolovat - hlásit zaměstnavateli.

hodnocení

0x

To by mě zajímalo, kdyby mě chytli třeba 2. den nebýt doma a 3. den bych se nechal uschopnit, co by mi mohli...:-P

flip

Co se týká zaměstnavatele, mohl vám dát výpověď například... :) epravo.cz/...

hodnocení

Pochopil sem to správně tak,že sociálka může ke mně přijít na kontrolu v době do 21 kalendářních dnů pouze na pohnutech ošetřujícího lékaře nebo zaměstavatele?

majsterjoe*

NE, mohou namatkove zkontrolovat kohokoliv. A kdykoliv.

hodnocení

"NE, mohou namatkove zkontrolovat kohokoliv. A kdykoliv"

.A co je sociálce do toho jestli sem v prvních 21 dnech doma? Platí mě zaměstnavatel a ne stát.

zabu

Ano platí, jestli se nepletu až od určitého počtu zaměstnanců. Ale zaměstnavatel na to má daňové úlevy. Takže potom nemocného platíme všichni prostřednictvím daní.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]