Nejste přihlášen/a.
Od 1. ledna se neplatí za první 3 dny nemocenská. Jak je upraveno - začátek prvních tří dnů musím k lékaři pro potvzení že jsem nemocen a zalatit tam 30Kč a za tři dny půjdu do práce a znovu zaplatím 30Kč za ukončení jakési neschopenky. Stejně nemám nárok na výplatu. Tj Otázka zní : musím k lékaři nebo jen zaměstnavali ohlásím, že jsem nemocen a nepřijdu do práce. Je vůbec nutné jít k lékaři nebo on musí dát ten papír že jsem nemocen. Léky na chřipku si normálně koupím, předpis nepotřebuji. Tedy jak to tedy je. Nebo lékář potvrzuje, že podnik za mne ty tři dny může zaplatit státu zákonná pojištění rotože jsem opravdu nemocen.
Dobrý den. K lékaři každopádně musíte, protože jen on je oprávněn posoudit, jestli jste práce neschopný. A pokud nejste uznán lékařem práce neschopným, nemáte nárok na to, aby vás zaměstnavatel omluvil, bez ohledu na to, že vám neplyne žádný příjem. Pro upřesnění: jedná se o pracovní dny.
Jestli máte dovolenou,tak si vezměte tu,vyjde vás to lépe a nikam nemusíte.Ještě je možnost vzít si náhradní volno a domluvit se se z-telem,že si to naděláte,to však předpokládá ,že máte dost práce.Pozor z-tel Vám to musí schválit,nemůžete jen tak nepřijít do práce a " já si to pak nadělám"...Pokud to skutečně je jen banální nachlazení,které zvládnete sám,je škoda být zadara doma ještě plati u doktora.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.