Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vydělávání šroubů z kosti

Od: heterak® odpovědí: 9 změna:

Vydělávali mně z paty šrouby a už další den jsem na to mohl našlapovat. Nechápu,že když se přeci vydělají z kosti šrouby,tak po nich zůstanou v kosti díry. Není potřeba nějaký čas na to,aby se tyto díry "zacelily"?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

111®
hodnocení

0x

neboj, ono se to bude celit ještě rok. mám to za sebou. Jk se ti chodí?

hodnocení

Jsem 5 dní po operaci. Zatím 2 týdny než mi vydělají stehy mám chodit s berlema.

Potom už mohu bez berlí na plnou zátěž.

Mám chodit s berlama hlavně k vůli stehům aby se neroztrhli.

Mohu už na to šlapat ale berlama to mírně odlechčovat. Zatím na tu patu ale přenáším jen mírnou váhu,respektive dělám jenom takový náznak aby se zachoval stereotyp chůze. Ještě to bolí.

...šlo mi ale hlavně o to,jak to že se na to může už šlapat? ...ale tak asi ty díry po šroubech ničemu nevadí no...divný

ladaadal*

Není to divný. Představ si dvě trubky. Sešroubuješ je, aby držely. Pak jse k sobě svaříš a šroub vyndáš. Budou držet, i když v nich bude díra po šroubu, kterou pak můžeš taky zavařit (zárůst děr v kosti). Spíš se divím, že ti šrouby vyndávali. Já mám v koleni 20 šroubů od června a bylo mi řečeno, že pokud nebudou dělat neplechu, tak se nevyndávaj. Jen za 10 let, až půjdu na umělý kloub, protože už nezachránili chrupavku, mi šrouby vyndaj a za půl roku strčej nový kloub.

cobrak*

Pěkně řečeno, dávám bod ;)

doplněno 11.03.13 13:36:

Málo se to mezi lidmi ví, ale kost je tkáň. Takže, když Vám to zjednodušším, bude se to nějakou dobu hojit (jako, když se říznete na ruce) a potom se to zahojí a přestane to i bolet.

hodnocení

Úraz jsem měl před rokem. S berlema jsem chodil cca 4 měsíce. Bez berlí 8 měsíců.

Za tuto dobu mně pata i po menší námaze stále bolela. Stejně tak ráno po probuzení než sem ji pořádně rozchodil.

Doktor říkal,že záleží na mě jestli to vyděláme nebo ne.

Dle mého laického názoru se domnívám,že ty šrouby tam jsou po zhojení kosti naprosto zbytečné,tak jsem se rozhodl je odstranit.

Uvidíme nyní co ukáže čas. Bude to bud stejné a nebo lepší. Takže nemám co ztratit.

ladaadal*

Bude se to lepšit. Vyndáním šroubů tam máš zase nové rány, které bolí. Já už to mám jenom tumpachový. Na berlích jsem strávil skoro 5 měsíců s postupnou zátěží. Ještě teď, když je kluzko, tak nosím ortézu s výstuhama, protože to ještě nedrží tak, jak by mělo. Šrouby mi tam nijak nevadí, takže proč tam znova vrtat.

hodnocení

Ono taky záleží na věku že? Kdyby mě bylo 70 let,tak si to tam samozřejmě nechám,ale mně je 26let :)

111®

no tak mně bude skoro 70, zlomil jsem si patu v r.2010, září, pak v r.2011 prosinec jsme to vyndali, neb to zavazelo, a stále je ta noha cítit. Už nebude nikdy jako nová. To jsem měl patní kost na6 dílů. Dopadlo to dobře..

ladaadal*

Ale já ti neříkám, že jsi neudělal dobře. Mě sice už není 20, ale 50 ještě taky ne. Mě ani tu možnost s vyndáním nedali nebo neprozradili. No, počítej, že cítit to už budeš pořád třeba při změně počasí a podobně, ale ta největší bolest by měla během pár měsíců přejít.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]