Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Fotokniha jako dárek mamince

Od: sandrus odpovědí: 2 změna:

Ahoj,

chtěla bych mamině k 45. narozeninám jako jeden z dárků dát fotoknihu. Jen řeším jak to pojmout, původně jsem myslela, že udělám vývoj jejího života - od mimča až do teď- jen nemám zkušenosti s tím, jak tam vložit fotky, které nejsou v digitální podobě. Zda je naskenovat, ale myslím, že by se tím ztratila kvalita. Nebo vymyslet úplně jiné téma. Nechci tam lážoblážo házet fotky jak mě napadne, tak bych chtěla zároveň i poradit, jestli někdo nemá nějaký nápad jak tématicky to pojmout a zkušenosti s vkládáním fotek v nedigitální podobě. Děkuju všem za rady!

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

martinaa*
hodnocení

1x

Ahoj, já takovou "životní" fotoknihu dělala mamce loni. Staré fotky, jak je psáno nade mnou, je třeba naskenovat, určitě má některý kamarád kopírku se skenerem. Pokud ne, v každém photoshopu ti to udělají:) Jinak to prostě nejde. Kvalita se neztratila, aspoň tedy u mě.

Fotoknihu jsem tvořila na stránkách www.happyfoto.cz, můžeš si tam zdarma stáhnout editor, který tě vším provede, nabídka desítek různých forem, barev pozadí, tematických obrázků (spirály, prstýnky, barevné cákance, malované postavičky apod.) A také uvidíš, zda nemáš zrovna tuhle stránku moc přeplácanou, fotky můžeš dle libosti zvětšovat, natáčet, dávat jim různé okraje, psát popisky.

Začala jsem fotkami máminých rodičů, svatební foto a pár fotek okolo (buď jsem dávala jednu vělkou fotku na stranu, nebo dvě menší, případně třeba jednu větší a okolo tři malé... prostě nepřeplácat). Pak mámino dětství, škola, dospívání, brigády (třeba chmelová), fotky s jejími kamarády. Nejhezčí fotky jsem nechala velké přes celou stranu. Dále jsem pokračovala velkou fotkou táty, pak velká svatební a kolem pár malých, narození mé maličkosti, mé dospívání a fotky rlzných úspěchů, narození bráchy a taktéž, dospívání a fotky důležitých momentů. Pak jsem pár stran věnovala společným fotkám rodiny z různých akcí (výlety, chlastatčky:D, plesy...), a na závěr fotky máminých koníčků - břišní tance, zumba, pádlování apod. Prostě od jejího "začátku" souvisle přes celý dosavadní život:) Na poslední straně pěkné věnování s přáním zdraví a všeho možného.

mowla*
hodnocení

0x

Fotky ´papírové´ je potřeba naskenovat, bez toho se s nimi v počítači pracovat nedá - pokud si netroufáš, naskenují je (jako placenou službu) leckde, jejich kvalita se neztratí - naopak, fotky poškozené lze vylepšit či opravit.

"Fotoknihu" - její vytvoření i tisk, nabízí leckterý ´fotolab´, nejlíp je využít ´akční´ nabídky.

Ale téma musíš vymyslet sama (nebo s někým v blízkém okolí) - my tvou mámu neznáme... ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]