Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Špatně po jídle

Od: erik* odpovědí: 7 změna:

Zdravím.Mej mamce je špatně po každém jídle-hned.Vředy nemá.díky.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

martinaa*
hodnocení

0x

Může mít zánět kdekoli na cestě do žaludku nebo v něm. Případně svou roli může sehrát stres, nějaká změna apod. Skočila bych na gastro.

doplněno 09.03.13 22:32:

Na gastru byla, ale kdy? Pokud má rozdrážděný žaludek, tak musí začít jíst jako mimino - mixovanou potravu, kašičky, vařenou zeleninu, neslazené čaje (třeba na trávení, meduňka, přeslička). Brambory jen jako kaši, žádné čerstvé pečivo. A zkuste Pangrol, volně prodejný.

V rámci příznaků se nabízí i třeba Crohnova choroba, byla máma i na kolonoskopii?

erik*
hodnocení

na gastru byla vředy nemá,ale prý má rozdrážděný žaludek,léky nepomahají.prosím o radu

hm*

Nejsem doktor, takže mě ber s rezervou, ale jestli má rozdrážděný žaludek, tak bych žádné léky nedával, to jsou akorát další sajrajty. Spíš bych zkusil dietu (ne hubnoucí, ale nějakou zdravotní). Takže klid (hlavně se nestresovat), ležet, jíst jen co nejméně dráždivé věci (ale co, to teda konkrétně nevím, to by řekl nějaký dietolog nebo možná i doktor, když to nebude klasický trdlo) a v maličkém množství, zato často, přiměřeně pít a tak. No a po pár dnech opatrně zkoušet normálnější jídla. Zkrátka takové babské léčení (teď mě napadá, že nějaká kořenářka by mohla znát vhodný čaj, ale kde sehnat babku kořenářku, že?).

hin

Jděte k lékaři! Onemocnění, která přicházejí v úvahu jsou desítky a to včetně rakoviny.

kjanik112*
hodnocení

0x

Měl jsem něco podobného. Nakonec se zjistilo, že mám ve žlučníku bláto a bylo málo žluči ke trávení.Bláto-oproti kamenům, nebolí, proto se to těžko diagnostikuje. Bláto je na ultrazvuku velmi špatně vidět, každý hledá hned kameny, proto se na to těžko přijde.

ivik*

Ano, mohu potvrdit,také jsem měla velké obtíže a byl to žlučník.Každopádně zajděte k doktorovi a na UZ, nepodceňujte to...

cobrak*
hodnocení

0x

Dobrý den, počítám, že Vaše matka, když byla na gastrskopii, tam šla s žádankou od svého obvodního lékaře. Takže ať se k němu vrátí a ten ji pošle do nemocnice na další různá vyšetření, která potvrdí či vyvrátí určitá podezření na nějaké onemocnění, jak zde již někdo správně uvedl třeba rakovinu. V každém případě, ať si Vaše mamka zařídí, aby jí předepsal lékař Helicid. Možná není na předpis, ale to Vám nepovím. Je to lék spadající do sklupiny antiulceróz a chrání přirozenou vrstvu sliznice v žaludku. Ta je tam jako ochrana a právě při jejím poškození následně vzniká žaludeční vřed. Narušuje ji např. alkohol, léky, atd. Takže ať mamka nejí dráždivá jídla a nepije alkohol a nejí třeba ani citrón a tak. A pokud možno ještě dnes k obvodnímu, aby ji poslal dál, může to být předzvěst něčeho špatného.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]