Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Obchodní zástupce - jaká je to práce?

Od: jajajiin odpovědí: 6 změna:

Ahoj ;)

Rád bych se zeptal ohledně práce. Koukám, že hledají skoro všude obchodní zástupce, rád bych se zeptal zda je práce na smlouvu nebo na OSVČ (ŽL)? Je to dobrá práce obchodní zástupce, jsou dobrý výplaty nebo nic moc? Má někdo zkušenosti? ;) napište.. :)

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mowla*
hodnocení

0x

Jen tě ´jemně´ poopravím - "práce na OSVČ (ŽL)" není zaměstnání, ale podnikání (se vším pozitivním i negativním) - takže nedostaneš žádnou "výplatu" ale co si ´nenapodnikáš´, nemáš. Pokud jako obchodní zástupce neprodáš, nevyděláš... ;)

hodnocení

0x

Já jen pro jistotu, obchodní zástupce znamená obcházet důchodce a prodávat levný plyn...

Neříkám že je to tak vždy ale... zkušenost...

Já jen pro jistotu, obchodní zástupce znamená obcházet důchodce a prodávat levný plyn...

Může, ale taky nemusí. Ovšem je li požadována práce na ŽL , tak bych byl opatrný, to většinou značí, že firma nechce nást odpovědnost za zaměstnance - jemně řečeno jde o ,,vyčůranost´´. V naší firmě pracuje dost OZ, ale všichni jsou zaměstnanci firmy, žádný z nich neobchází důchodce. Prostě a jednoduše prodávají stroje. Ovšem u některých konkurenčních firem i z našeho oboru jsou OZ na ŽL a tam už lze spatřovat posun směrem k ,,šmejdskému´´ chování - vnucování za každou cenu, velkohubé sliby, světem nevídané technologie a pod.

hop®
hodnocení

0x

Obchodní zástupci (ať už jako zaměstanci nebo jako OSVČ na ŽL) bývají motivováni počtem uzavřených smluv a výdělkem. Mívají tedy minimální nebo nulovou výplatu a jsou hodnoceni především podle výkonů...

pearmonik*
hodnocení

0x
Teoreticky to muze byt vyborna pozice,u nas berou obchodni zstuci kolem 80000 podle toho jak se dari i vyrazne vic. Pokud to je podomni prodej to je asi naprd ale pokud prodavate software bankam coz je u nas nebo stroje do asie to uz jsou nehorazne vyplaty ze snu

hodnocení

0x

Pracovat jako OZ můžete vpodstatě dvojím způsobem.

1/ Na ŽL, což vlastně sám podnikáte, jezdíte vlastním autem, používáte vlastní mobil. Záleží na sortimentu, ale musíte se hodně snažit, abyste se uživil. Pokud máte dovolenou či onemocníte, máte to zadarmo, nikdo Vám nic nedá.

2/ Na pracovní poměr, měla jsem to tak. Dostala jsem služební auto a služební mobil. Obojí jsem měla přísně zakázáno použít soukromě. Nabízela jsem uzeniny takřka po půlce Čech. Bylo to kolem roku 2000. Protože ale byla hodně velká konkurence, daleko větší nabídka než poptávka, nebylo to nic moc. Jezdila jsem od rána do večera po masnách, vyvařovnách, prodejnách, a výsledek? . Všude odpovědi - my bereme od...a jsme spokojeni, měnit nebudeme. V té době jsem si za to honění vydělala okolo 5.500 Kč čistého za měsíc. A to při nástupu tvrdili, že plat bude okolo 22.000, v té době /rok 1998-2000/ krásné peníze. Jenže - když ptáčka lapají...Takže žádná sláva. Už bych do toho nešla.

Daleko horší je nabízet lidem imaginární produkty, jako pojistky či změny dodavatele energií. Na ty jsou lidé alergičtí, co si budeme povídat, já taky.

A důležité je o tom něco /hodně/ vědět. Známá po mateřské nemohla sehnat nikde žádnou práci, tak se nechala naverbovat na finanční poradkyni. Vzhledem k tomu, že je vyučená švadlena, o finančních produktech nic nevěděla, jen se napapouškovala pár frází. Když mě potká, naříká, že se jí nedaří, že nic nevydělá. Nedivím se jí, když do podobné práce jdou lidé bez patřičného vzdělání a bez zkušeností. Jaga.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]