Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vyléčená borelióza

Od: vceliroj odpovědí: 7 změna:

Dobrý večer,rádcové.Mám tento problém:asi před dvěmi lety manželku zobla vosa(nejspíš nakažená) . Za několik dní se objevil červený flek s bílým středem.Šla k lékařce,která ji politovala a pozvala na odběr krve asi za měsíc po zobanci.Testy byly pozitivní na borelie,ale paní doktorka usoudila,že léky nejsou třeba.Ani antibiotika.Chodila na krev asi každého čtvrt roku a stále se stejným výsledkem.Nyní,asi po dvou letech,je krev v pořádku.Bez nálezu.Všude kolem slyším ,jak je tato nemoc nebezpečná,znám i několik případů.Je možné,aby tato nemoc sama odezněla? Díky za radu.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

uska*
hodnocení

2x

Nevím, kde jsem tu mrchu chytla, V krvi za ta léta problémů nebylo nic, až u mne našli borelky při lumbálce v mozkomíšním moku. Takže se neradujte předčasně.

doplněno 08.03.13 22:35:

martinaa - potíže mám již 8 let a jedinné možné přeléčení je údajně kapačkama, ale u mne to nejde neboť jsem alergická na penicilín

doplněno 08.03.13 22:38:

hop - dva měsíce jsem byla na Doxybene a výsledek nula. Znovu na lumbálku a opět nález.

uska souhlas. Ono se taky neví, že když je krev negativní na borelie, neznamená to, že ji nemáte. Jedině průkazná je lumbální punkce.

martinaa*

Uska, a měla jste nějaké potíže/mohla byste mít? On třeba vir herpes taky zůstává v těle, ale nemusí se projevit. Stejně jako vir HPV a mnoho dalších...

jabraka*
hodnocení

2x

Borelioza se může šířit pouze krví z přenašeče,v době,kdy jsem ji byl nakažen,se jako jediný přenašeč jevili klíště.Vosa nemůže nikoho nakazit,krev nesaje ani náhodou,takže štípnutí vosy nepřenáší ani borelie.Později se ukazuje možnost přenosu komáry,tiplicemi a jiným savým hmyzem.Nákaza spočívá v šíření borelií nervovým systémem,pokud se tímto dostane do nervových zakončení,může být neléčená zdrojem bolestivých a nebezpečných zánětů.Já měl tu smůlu,že mi napadly oční sítnici.I po vyléčení a zničení borelií zůstává mnoho protilátek v krvi (až10 let) a ty samotné provokují imunitu těla ke zvýšené činnosti až tak,že mohou likvidovat vlastní buňky.Borelie už v těle nejsou,ale pozůstatky jejich činnosti mohou odpravit některé orgány.Játra,ledviny,plíce,srdce.

JABRAKA

ralzinka*
hodnocení

1x

Ano, je to možné, záleží na síle nemoci a na celkovém zdravotním stavu jedince. Spousta lidí ani neví, že boreliozu prodělali. Bohužel má tato nemoc často trvalé následky (únava, bolest hlavy a svalů) Hodně lidí se snaží odstranit až tyto příčiny, to už je ale pozdě. Do té doby třeba ani nevěděli, že byli nakaženi.

Jestli chodí pravidelně na kontroly, nebála bych se, riziko už by měla mít za sebou:D

martinaa*
hodnocení

0x

Ano, borelióza může sama odeznět. Moc se o tom nemluví, ale spousta případů odezní bez následků.

Pokud je nyní krev bez nálezu, měla Vaše paní štěstí:)

doplněno 08.03.13 21:57:

borelioza.cz/...

Pečlivě si přečtete všechny dostupné informace.

hop®
hodnocení

0x

Asi opravdu záleží na tom, jestli je nakažení "menší" či "větší".

Borelku mám za sebou, od klíštěte. Po kousnutí a vyndání klíštěte jsem asi měsíc odolával, ale neustálá bolest ramene, která se nelepšila, jsem se odhodlal k doktorce. Myslím, že opravdu nejsem nějaká citlivka, která by lékařskou péči moc využívala, když jsem chodil do práce i se zlomenou klíční kostí, ale tohle už bylo moc i na mne. Lékařka nasadila Doxyben a po pár dnech bylo po problémech...

doplněno 08.03.13 23:15:

...teď koukám, že jsem opravou slovosledu stvořil pěkný nesmysl, ale snad to lze pochopit *hi*

Uško, nejsem lékař, možná má i borelióza různé varianty virů jako třeba "obyčejná" chřipajzna. , možná záleží i na odolnosti organismu, někdo je imunní téměř proti všemu a jiný je alergický i na "špatnej pozdrav"...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma borelióza

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]